Mobilbiljett - glöm mynten!

Mobilbiljett - glöm mynten!

Appen för mobilbiljetter kan laddas ner till Apple- och Android-smarttelefonerna.

Appen kan man ladda ner på adressen www.turku.fi/mobilbiljett.

Det går att köpa enkelbiljetter med mobilbetalning utan att registrera sig.

Med appen kan man köpa enkelbiljetter och turistbiljetter. Enkelbiljetter gäller i två timmar. Mobilbiljetten gäller från det att man beställer den. I bussen läser man mobilbiljetten med samma läsare som också läser resekorten. Man sätter mobiltelefonen nedanför läsaren med skärmsidan uppåt. Passageraren ska se till att batteriet i telefonen inte tar slut under resan.

Åboregionens kollektivtrafik Fölis app som gör det möjligt att betala via mobilen utnämndes till den bästa appen för mobilbetalning vid Slush-evenemanget hösten 2015. iQ Paymenst Oy har gjort appen.

Betalningssätt

Resan kan betalas genom Svea-betalning, dvs. i efterskott. Betalningen kan ske med bank- eller kreditkort (Visa och Mastercard), via telefonoperatörens telefonräkning, Masterpass av Mastercard, MobilePay eller Apple Pay.

Biljettspecifika begränsningar av antalet påstigningar

  • Med en 2 h enkelbiljett kan man resa högst 6 resor (max. 4 resor/timme)
  • Med 1 dygns biljett får man resa högst 15 resor (max. 5 resor/timme)
  • Med 2 dygns biljett får man resa högst 20 resor (max 15 resor/dag, max. 5 resor/timme)
  • Med 3 dygns biljett får man resa högst 30 resor (max 15 resor/dag, max. 5 resor/timme)
  • Med 5 dygns biljett får man resa högst 50 resor (max 15 resor/dag, max. 5 resor/timme)
  • Med 7 dygns biljett får man resa högst 70 resor (max. 15 resor/dag, max. 5 resor/timme)
  • Med 14 dygns biljett får man resa högst 140 resor (max. 15 resor/dag, max. 5 resor/timme)

 

Ladda Föli-kortet med mobilen

Nu kan du också ladda Fölis resekort med din mobiltelefon. För att ladda kortet behöver du Föli-appen som du kan ladda ner gratis till alla mobiloperativsystem. Med appen kan du ladda både värde- och periodkort. Det går inte att ladda Dubbelkortet via appen, utan det måste även i fortsättningen laddas via webbläsaren på din dator.

Värdekortet kan laddas med 10, 20 eller 30 euro. Av periodkorten har kundgrupperna som kan laddas nu i det första skedet begränsats till 30, 90 och 180 dagars korten. Kundgrupperna läggs till efterhand till tjänsten. Periodkorten kan också laddas med tilläggsdagar: 10 för vuxna och 8 för ungdomar och studerande. Laddningarna kan betalas med antingen faktura eller bankkort. Du kan också använda bankkortets kreditfunktion.

För att en laddning som gjorts via mobilen ska kopplas till rätt resekort ska kunden själv spara numret på sitt resekort i appen. Varje kort har ett individuellt nummer i övre kanten på kortets baksida. Numret består av 19 siffror och var uppmärksam så att du fyller i hela serien rätt. Om du anger fel nummer och programmet godtar det i alla fall, laddar appen någon annans kort.

Seriebiljetter - 10 enkelbiljetter till priset av 9

Från mobilappen kan du också köpa en tio gångers seriebiljett. Seriebiljetten innehåller tio enkelbiljetter som gäller i hela Föli-området och omfattar den vanliga omstigningsrätten på två timmar. Med paketet får du tio enkelbiljetter till priset av nio, dvs. en enkelbiljett på köpet.

Priser:

  •     Biljettpaket med 10 enkelbiljetter, vuxen 27 euro
  •     Biljettpaket med 10 enkelbiljetter, barn 13,50 euro

Biljettpaketet gäller i tre månader. Mobilenkelbiljetter gäller inte nattetid, om inte biljetten har aktiverats före klockan 23. Flera mobilenkelbiljetter kan användas på samma gång.

 

 

 

  

Rekommendera