Gå till innhållet
Åbo regiontrafik

Ingen kontant betalning i Fölis bussar medan beredskapslagen är i kraft

nyheter

|

Uutiset

|

3/25/2020

Kollektivtrafiknämnden för Åbo stadsregion behandlande i sitt möte 25.3 ett tillfälligt avbrott av kontant betalning i Fölis bussar. Hanteringen av kontanta pengar upphör för den tid som beredskapslagen gäller. Denna praxis träder i kraft på fredag 27.3.

Med denna åtgärd strävar man efter att skydda såväl chaufförernas som kundernas hälsa. I praktiken innebär upphörandet av kontant pengahantering att man inte kan köpa enkelbiljetter eller ladda sitt resekort i bussen. Resan betalas med resekort, med mobilbiljett eller med en på förhand köpt enkelbiljett i pappersformat.

Man stiger fortfarande på bussen i den främre dörren.

Ladda ditt resekort på nätet, använd mobila enkelbiljetter

Fölis resekort kan laddas i nätladdningstjänsten (nettilataus.turku.fi), där laddning är enkelt och säkert. Det enda du behöver är resekortets nummer och nätbankskoder. Resekortet kan fortsättningsvis laddas även vid Fölis service- och laddningspunkter. En del av serviceställena har stängts för att förhindra spridning av coronaviruset, men Fölis servicekontor på Auragatan betjänar normalt må-fre kl. 8-18 och lö 9-14. Därtill finns laddningspunkter till exempel i regionens alla R-kiosker.

Enkelbiljetter köper du enklast i Föli-appen. Mobilbiljetter som köpts i appen scannas i bussens scanningsapparat och biljetten är giltig i två timmar, precis som pappersbiljetten.

I Fölis biljettautomater kan man köpa enkelbiljetter och dygnbiljetter, och man kan också ladda resekortet. Biljettautomater finns bl.a. i Hansakvarteret och vid ICT-City i Kuppis.

Centrerad information om coronavirusets inverkan på Fölis trafik och tjänster finns på adressen foli.fi/sv/corona.