Allt oftare innehåller en teater- och konsertbiljett en kollektivtrafikbiljett. Inträdesbiljetten är på så sätt också en Föli-biljett.

 

Inträdesbiljetten är en Föli-biljett som kan användas på Fölis bussar och vattenbussar innan och efter evenemanget. Ingen separat biljett behövs. Med en evenemangsbiljett som innehåller en Föli-biljett kan du resa med Föli 3 timmar innan och 2 timmar efter föreställningen. Du kan resa sammanlagt fyra resor med biljetten så vid behov kan du byta linje en gång i båda riktningarna.

 

Föli trafikerar i Åbo, S:t Karins, Reso, Lundo, Nådendal och Rusko och samma biljetter gäller i hela området.

Åbo Stadsteater

Åbo Stadsteater, som finns vid Aura ås strand, vill hålla tröskeln så låg som möjligt och vara säkra att det är lätt att ta sig dit. Därför började teatern i september 2018 med ett nytt slags samarbetsexperiment med Föli. Sedan dess har föreställningsbiljetten också innehållit en Föli-biljett. Experimentet har fått ett gott mottagande och samarbetet fortsätter.

 

Åbo Stadsteaters teaterbiljett är numera en riktig mångaktivitetsbiljett, eftersom biljetten innehåller förutom bussresor dessutom även garderobsavgift. Glöm jakten på parkering och låt Föli föra dig rakt till dörren!

 

OBS! En Föli-biljett inkluderas inte föreställningsbiljetterna till sommarkomedierna vid teater Emma.

 

Läs mer om Åbo Stadsteaters evenemang: teatteri.turku.fi

Position: Östra Strandgatan 14, Åbo

 

Åbo filharmoniska orkester

Man kan njuta av Åbo filharmoniska orkesters omfattande konsertutbud från september till maj. Symfoni- och underhållningskonserter ordnas varje vecka i Åbo konserthus vid Aningaisbacken. Dessutom fortsätter orkesterns mindre kammarmusiksammansättningar regelbundet att framträda runtom i Åbo vid olika attraktiva lokaler. Hoppa på Föli och kom och njut av musiken!

 

Obs. En Föli-biljett inkluderas inte i inträdesbiljetter av andra arrangörer än Åbo konserthus eller i seriebiljetter. För att kunna utnyttja reseförmånen, ska du besöka ÅFO:s biljettförsäljning och byta ut biljetterna mot separata biljetter.

 

Bekanta dig med programmet: www.tfo.fi

Position: Aningaisgatan 9, Åbo

 

 

Linnateatteri

Åboländska Linnateatteri har verkat sedan år 2003 och fokuserar på komedi, musik och välsmakande mat, där allting har en mening.

 

Idén med Linnateatteri är att arrangera underhållningsupplevelser på många nivåer, där man ger näring åt både kropp och själ. Förutom föreställningar för både vuxna och barn arrangeras till exempel konserter och stand up-föreställningar vid Linnateatteri.

 

Mätt enligt besökarantal är Linnateatteri en av Finlands största teatrar och den finns alldeles i hjärtat av Åbo: I hörnet av Trädgårdsgatan och Humlegårdsgatan, i Domino. Psst! Teaterbiljetten är nu även en bussbiljett. Njut av en avspänd kväll och kom dit med Föli.

 

Läs mer om programmen vid Linnateatteri: linnateatteri.fi

Position: Humlegårdsgatan 7, Åbo

Åbo Svenska Teater

Från och med hösten 2020 fungerar även Åbo Svenska Teaters biljetter som Föli-biljetter. Finlands äldsta teater är en pärla i hörnet av salutorget. Teaterupplevelsen börjar redan när man stiger in i 1800-talsbyggnaden. Den lilla jätteteatern har en bred repertoar för stora och små. 

 

Läs mer om Åbo Svenska Teaters evenemang: www.abosvenskateater.fi

Position: Eriksgatan 13, Åbo

Bild: Pette Rissanen

HC TPS

HC TPS säsongskort 2020-2021 innehåller en Föli-biljett! Med säsongskortet får man alltså gratis busstransport till Gatorade Center och tillbaka på grundseriens hemmamatchdagar (gäller inte träningsmatcher). Bussbiljetten är giltig tre timmar före matchen och två timmar efter matchen, och berättigar också till byte.
Matcher och annan information: hc.tps.fi

Föli-biljetter till seminarier och evenemang

Föli-biljetten kan bifogas till olika evenemangsbiljetter och till kongressinbjudningar. Biljetterna avläses elektroniskt så resebiljetten kan skickas t.ex. per e-post eller som utskrift i inbjudan. Det är också enkelt att bifoga en Föli-biljett med evenemangsbiljetter som säljs via Lippupiste. Åbo regiontrafik Föli är verksam i Åbo, S:t Karins, Lundo, Reso, Nådendal och Rusko. På det gemensamma regiontrafikområdet används en fast avgift, det vill säga samma biljett är giltig inom sex olika kommuner.

 

Mötes- och kongressinbjudningar

Föli-biljetten kan bifogas till mötes- eller kongressinbjudan. Biljetten avläses i bussen/vattenbussen genom QR-koden på inbjudan. Det behövs alltså ingen separat Föli-biljett.

 

Evenemangsbiljetter som säljs via Lippupiste

Det är enkelt att bifoga en Föli-biljett till evenemangsbiljetter som säljs via Lippupiste. Föli-biljetten skrivs då ut som en del av evenemangsbiljetten, det vill säga det behövs ingen separat kollektivtrafikbiljett. Evenemangsbiljetten sätts i Fölis buss/vattenbuss mot läsaren som avläser streckkoden på biljetten.

 

Kom överens om den gemensamma biljetten med Föli

Om ett evenemang eller ett företag vill ha Fölis biljett med på sin biljett/inbjudan, ska ärendet och priserna avtalas med Föli på förhand. Ta kontakt i god tid.

Evenemangsarrangören ansvarar för att biljetterna delas ut till kunderna. Föli-biljetten kan levereras till kunden per e-post eller i pappersformat.

 

Ta kontakt: joukkoliikenne(a)turku.fi