Fölis vintertidtabellssäsong börjar normalt 21.9

29.09.2020 12:34

Fölis vintertidtabellssäsong börjar normalt 21.9

Föli övergår till vintertidtabeller från och med måndagen den 21.9. Trafikmängden kommer att vara densamma som under tidigare vintrar, men några nedskärningar görs från och med 1 november. 

Vinterns tidtabellshäften är tillgängliga på Fölis laddnings- och serviceställen, bland annat i områdets alla Prisma-affärer och R-kiosker. 

Den efterlängtade förbindelsen mellan Jäkärlä och Övre S:t Marie börjar

Linjerna som åker mot Jäkärlä ändrar rutt när tidtabellssäsongen byts. Linjerna 22, 22B, 22C, skolelevslinjen 78 samt nattlinjen 82 börjar köra längs Sankta Marias väg, varvid en regelbunden förbindelse från Jäkärlä till bland annat allaktivitetshus Ypsilon etableras. I stället för Paimalavägen ska linje 22 börja köra via Övre S:t Marie och Moisio. Linje 22C börjar köra en snabbare rutt, via Tammerfors riksväg, mellan Moisio och flygplatsen. Skolelevslinjen 78 kommer i fortsättningen att endast trafikera på eftermiddagen och tjänar skolelever som ska åka mot Auvaismäkivägen. De som bor i Jäkärlä kan åka till skolan med linjerna 22 och 22C. 

Trafiken till Kuhankuono fortsätter till slutet av november

Om somrarna trafikerar Föli till Kuhankuono i Kurjenrahka nationalpark. I år fortsätter trafiken enligt resenärernas önskemål över höstfärgsäsongen, det vill säga fram till 1 november. Föli trafikerar till Kuhankuono på helgerna med linjerna 21 och 23.

Besparingarna orsakar trafiknedskärningar från och med 1 november

Det gånga coronaåret har påverkat Fölis biljettinkomster. För att göra besparingar görs vissa nedskärningar i trafiken från och med 1 november. Då slutar trafiken på arbetsvägslinjerna 58, 80, 90, 91, 92 och 93 och trafiken på rusningstidens linjer 7A och 32A. Linjerna läggs preliminärt ner fram till slutet av vintertidtabellssäsongen, det vill säga 25.4.2021, men om situationen tillåter, återställer Föli trafiken på dessa linjer redan tidigare.

Rekommendera