Coronaviruset påverkar Föli-trafiken och andra tjänster

24.09.2020 14:29

Coronaviruset påverkar Föli-trafiken och andra tjänster

På den här sidan uppdaterar vi information om coronavirusets inverkan på Föli-trafiken.

 

Vi rekommenderar användning av munskydd

När skolorna börjar ökar antalet passagerare på Fölis bussar och även om man övergår till tätare tidtabeller från och med den 10 augusti, är det inte nödvändigtvis möjligt att hålla säkerhetsavstånd, i synnerhet inte i rusningstid. Vi rekommenderar att alla resenärer använder munskydd när skolorna börjar, dvs. fr.o.m. den 12 augusti. Om möjligt lönar det sig att resa utanför rusningstiderna. Läs mer.

Anvisningar för resandet

  • Res bara om du är helt frisk.  
  • Använd munskydd i bussen.
  • Kom ihåg skyddsavståndet. Försök hålla längre avstånd till andra passagerare på hållplatserna, när du stiger in i bussen och i bussen.   
  • Betala resan med ett resekort eller med en biljett köpt i Föli-appen. Ladda resekortet på webben.
  • Om möjligt, anpassa ditt resande utanför rusningstiderna (kl. 7-9 och 14-17). I regel är det mest rusning på morgonen i bussar till Åbo centrum och på eftermiddagen i bussar bortåt från centrumet. 
  • Håll reda på hygien med att tvätta händerna ofta. Fölis bussar har dispensrar för handsprit.

 

Du kan betala kontant på bussar – vi rekommenderar att betala med resekort eller med mobilbiljett

Vi rekommenderar att passagerarna betalar sina resor med resekort eller med mobilbiljett och laddar sina resekort exempelvis i Fölis nätladdningstjänsten. Kontantbetalning togs ur bruk i Fölis busstrafik från och med 27.3, men kontanter accepteras igen från och med den 1 juni. Läs mer.

Om dina resebehov tillåter, kan du schemalägga dina resor utanför rusningstider och på så vis minska på antalet närkontakter. Om du har symptom på flunsa, rekommenderar vi att undvika användning av kollektivtrafik.

 

Kontakt elektroniskt

Du kan kontakta vår kundtjänst per telefon 02 262 4811 (må-fre kl. 8-18 och lö kl. 9-14) eller i chatten på adressen foli.fi (må-fre kl. 8-18).

Till skillnad från normal praxis erbjuder Föli möjligheten att överföra periodkortets giltighetstid till saldo på värdekortet, om periodkortet ännu är giltigt i minst 14 dagar. Läs mer.

 

Läs mer om coronavirus

Vi uppmanar våra resenärer att också följa THL:s anvisningar om handhygien och andra knep för att undvika spridning av smittor.

Följ upp situationen gällande coronaviruset på THL:s sidor.

 

Rekommendera