Gå till innhållet
Åbo regiontrafik

Vi ses på torget!

blogg

|

5.10.2022

Är det inte härligt, Åbo? Fölis bussar återvänder till Salutorget den sista oktober!

För flera år sedan stod Fölis passagerare inför stora förändringar när bussarna flyttade bort från sina gamla platser på grund av ombyggnaden av salutorget. Nu har den utdragna ombyggnaden äntligen slutförts och Fölis bussar kan flytta tillbaka till närheten av salutorget den 31 oktober 2022, där de är lättare tillgängliga. Största delen av hållplatserna ligger inom ett kvarter från hörnet av Auragatan och Eriksgatan, men även Slottsgatan kommer i fortsättningen också att användas.

Hållplatserna på det nya salutorget har planerats med tanke på stomlinjenätet, som förverkligas 2025. I stomlinjenätet är i princip alla linjer till centrum stomlinjer, och de linjer som upphör i Åbo centrum körs till Trätorget eller busstationen. Det finns mycket färre hållplatser i centrum än tidigare och därför stannar en del av rutterna vid Trätorget redan nu.

Föli kommer att ordna med skyltning runt de nya hållplatserna på Salutorget måndagen den 31 oktober, och vid behov även följande dagar för att navigeringen ska gå så smidigt som möjligt. Även vårt sociala medier-team har jour under de första dagarna.

Information om de nya trafikarrangemangen finns på adressen foli.fi/sv/salutorget.

Här hittar du svar på vanliga frågor om ändringarna på salutorget.

Vi ses på torget!