Biljetterna till Åbo Stadsteater, Linnateatteri och ÅFO inkluderar Föli-biljett

12.09.2019 14:44

Biljetterna till Åbo Stadsteater, Linnateatteri och ÅFO inkluderar Föli-biljett

Inträdesbiljetterna till allt fler evenemang inkluderar även en kollektivtrafikbiljett. I höst inleder Linnateatteri och Åbo filharmoniska orkester ett biljettsamarbete med Föli. Dessutom fortsätter samarbetet med Åbo Stadsteater som började för ett år sedan. Syftet med den gemensamma biljetten är att uppmuntra evenemangsbesökarna till att åka kollektivt.

Ingen separat bussbiljett behövs

Biljettsamarbetsförsöket mellan Föli och Åbo Stadsteater inleddes hösten 2018. Försöksåret visade att det alltjämt lönar sig att fortsätta samarbetet och det kommer att pågå åtminstone fram till våren 2020. Det lyckade förfarandet med gemensam biljett utvidgades också småningom till andra evenemang och under det senaste året har gemensam biljett använts i samband med bl.a. festivalen ÅFO på varvet! och Åbo musikfestspel. När höstsäsongen inleds börjar gemensam biljett användas också vid Linnateatteri och Åbo filharmoniska orkesters konserter.

– Vi gläder oss över att få börja samarbeta med Föli. Vi vill göra det möjligt för teaterpubliken att ta sig till våra föreställningar på ett smidigt sätt och uppmuntra våra kunder till att utnyttja kollektivtrafiken som ett grönt val. Linnateatteris läge mitt i Åbo centrum och på sommaren vid Runsala varv är dessutom inte de allra enklaste lösningarna för privatbilister. För att garantera en avslappnande teaterupplevelse rekommenderar vi därför att man åker med Föli, berättar producent Annukka Vauhkonen, som ansvarar för Linnateatteris marknadsföring.

Åbo filharmoniska orkester inledde samarbetet med Föli redan i maj detta år, då konsertbiljetterna till festivalen ÅFO på varvet! som ordnades vid Runsala varv inkluderade en kollektivtrafikbiljett. Förutom med buss anlände konsertbesökarna också med Fölis vattenbuss, som trafikerade till såväl Beckholmen på Hirvensalo och Runsala folkpark som Runsala varv.

– Det är viktigt för ÅFO att hitta miljövänliga lösningar i sin verksamhet och även stöda sin publik att göra hållbara val när de tar del av konst. Föli-biljetten fungerar särskilt bra för Konserthusets besökare, då en stor del av bussarna i kollektivtrafikområdet går via eller i närheten av Trätorget och det å andra sidan finns få parkeringsplatser. Den gemensamma biljetten som testades i samband med evenemanget ÅFO på varvet! var redan en succé, berömmer Åbo filharmoniska orkesters intendent Maati Rehor.

Biljetterna till Åbo Stadsteater, ÅFO:s konserter och Linnateatteri duger inom Fölis trafik tre timmar före och två timmar efter evenemanget. Du kan resa sammanlagt fyra resor med biljetten så vid behov kan du byta linje en gång i båda riktningarna. Biljetten visas till bussarnas eller vattenbussarnas kortläsare som läser streckkoden på biljetten. Det behövs alltså ingen separat Föli-biljett. Inom det gemensamma kollektivtrafikområdet i sex kommuner gäller en fast taxa, dvs. samma biljett duger i Åbo, S:t Karins, Reso, Nådendal, Lundo och Rusko.

Inom Föli används ett ID-baserat betalningssystem som gör det möjligt att inkludera en kollektivtrafikbiljett som en del av seminarieinbjudningar och inträdesbiljetter till evenemang. Resebiljetterna avläses elektroniskt och kan därför skickas t.ex. per e-post eller som utskrift i inbjudan.

 

Mer information:

https://www.foli.fi/sv/gemensamma-biljetter
www.linnateatteri.fi
http://www.tfo.fi/sv
http://teatteri.turku.fi/sv

 

Rekommendera

Nyheter

07.08.2020 12:51
När skolorna börjar ökar antalet resenärer.
04.06.2020 10:47
Kontaktlös betalning tas i bruk i Fölis trafik troligen den kommande hösten.