Övriga avgifter

Övriga avgifter

Följande produkter finns till salu i servicebyrån och kommunernas servicekontor (inkl. moms 24 %):

  • Kortskyddsfodral 1 €

 

Barnvagnar, sittvagnar, rollatorer och rullstolar

För barnvagnar, sittvagnar och rullstolar uppbärs ingen avgift. Ingen avgift för resenär i rullstol eller person som reser med barn i liggvagn eller sittvagn eller ledsagar en resenär i rullstol. Ingen avgift för person som ledsagar en resenär med invalidkort som berättigar till ledsagare.

Kom ihåg att det bara finns plats för ett begränsat antal barnvagnar i bussen.

Resenärer som använder rollator får resa avgiftsfritt vardagar klockan 9-12.59. Tillgänglighetsförsöket gäller tills vidare. Inte heller dagtid kan vi garantera att det finns plats i bussarna. Såsom normalt i kollektivtrafiken kan man inte ta ombord nya barnvagnar, rollatorer eller rullstolar om bussen redan är full. Beroende på bussen ryms det in två till tre rollatorer. 

Husdjur

Ingen avgift tas ut för hundar och katter. Transport av hundar och katter sker enligt förarens beslut, med beaktande av de andra passagerarna.

Cyklar

Transport av cyklar sker enligt förarens beslut. Fraktavgiften för en cykel är 6 euro. Ingen avgift tas ut för hopfällbara cyklar som transporteras hopfällda.

Fraktavgift 6 € (inkl. 24 % moms)

Fraktavgift uppbärs då kunden levererar ett paket till den avgående bussens chaufför  och betalar kontant. Paketet avlämnas vid av kunden angiven hållplats.

En engångsavgift på 3 euro tas ut för frakt som sköts av passageraren.

Nattillägg

Nattillägg uppbärs av resenärer med värdekort och enkelbiljett. Priset bestäms enligt klockslaget i realtid på följande sätt:
Nattillägg uppbärs under tiden kl. 23-04.

 

Rekommendera