Siirry sisältöön
Turun seudun joukkoliikenne

Föli-työmatkakortti

Föli-työmatkakortti on työsuhde-etu, joka tekee matkustamisesta helppoa, ympäristöystävällistä ja entistäkin edullisempaa. Voit unohtaa aamu- ja iltapäiväruuhkat ja käyttää matka-ajan hyödyksi – tai vaikka ottaa pienet torkut! Työnantajalle työmatkakortti on hyvä tapa ilahduttaa työntekijöitä ja pienentää työmatkoista kertyvää hiilijalanjälkeä.

Näin saat työmatkakortin käyttöösi:

 1. Kysy työmatkakorttietua työnantajaltasi.
 2. Lataa etu Föli-kortille.
 3. Matkusta ympäristöystävällisesti.
""
""

Edullisesti ja kätevästi töihin ja takaisin

Työmatkakortti on henkilökohtainen etu, joka ladataan Föli-kortille. Etu toimii samalla periaatteella kuin vaikkapa lounas- tai liikuntaedut, mutta siihen ei liity aloitus- tai käyttömaksuja. Työmatkakortti käy maksuvälineenä kaikessa Föli-liikenteessä eli busseissa ja vesibusseissa, eikä sen käyttöä ole sidottu vain työpaikan ja kodin välisiin matkoihin.

 

Verovähennyskelpoinen etu ilman palkan sivukuluja

Työnantajalle Föli-työmatkakortti on oiva tapa tukea työntekijöiden sujuvaa ja ympäristöystävällistä matkustamista. Se auttaa myös vahvistamaan positiivista työnantajamielikuvaa. Työmatkakortista ei aiheudu palkan sivukuluja ja korttien hankintakulut ovat verovähennyskelpoisia. Koska Föli-työmatkakortti on luontoisetu, sitä ei ole pakko tarjota samoilla ehdoilla kaikille työntekijöille.

Työmatkakortin edut työntekijälle

 • Verovapaa etu 3400 euroon saakka
 • Saat Fölin matkakortin työnantajan tukemana entistäkin edullisemmin 
 • Voit matkustaa kaikilla Fölin linjoilla ja vesibusseilla
 • Etu ladataan matkakortille kätevästi Fölikaupassa. Edun käyttöönotto edellyttää palveluun rekisteröitymistä ja vahvaa tunnistautumista (suomi.fi). 

Työmatkakortin edut työnantajalle

 • Ei palkan sivukuluja – myös korttien hankintakulut ovat verovähennyskelpoisia
 • Vaihtoehto työsuhdeautolle tai muulle työsuhde-edulle
 • Keino toteuttaa ympäristöystävällistä yritysstrategiaa
 • Auttaa vahvistamaan positiivista työnantajamielikuvaa

Huom!

Oman työnantajasi tarjoamat työsuhde-edut voit tarkistaa suoraan työnantajaltasi. Esimerkiksi Turun kaupunki tarjoaa työntekijöilleen edullisesti Föli-työmatkakortin. Tämän edun ehdot ja tarkemmat tiedot löytyvät Turun kaupungin intranetistä eli MeTkusta.

Työnantaja, ota Föli-työmatkakortti käyttöön

Saat Föli-työmatkakortit käyttöön yrityksellenne ottamalla yhteyttä meihin sähköpostitse joukkoliikenne@turku.fi

 

Fölin työmatkakortti on ilmastoteko

Työmatkakortti on työnantajalle edullisemmin toteutettavissa oleva palkankorotus, sillä siitä ei aiheudu työnantajalle eikä työntekijälle sivukuluja. Työnantaja voi maksaa työntekijän matkakortin lataukset joko osittain tai kokonaan.

Työsuhdematkalipun tarjoaminen vahvistaa positiivista työnantajamielikuvaa, sillä se on ympäristöystävällisyytensä ansiosta todellinen ilmastoteko.

""