Yhä useampi käyttää joukkoliikenteessä kasvomaskia

24.08.2020 10:07

Yhä useampi käyttää joukkoliikenteessä kasvomaskia

Koulujen alettua matkustajamäärät Fölin liikenteessä ovat kasvaneet ja varsinkin ruuhka-aikoina turvavälejä ei välttämättä ole mahdollista noudattaa. Tästä syystä Föli suosittelee kasvomaskin käyttöä kaikille matkustajille. Mikäli mahdollista, matkustaminen kannattaa ajoittaa ruuhka-aikojen (klo 7–9 ja 14–17) ulkopuolelle. Pääsääntöisesti ruuhkaisinta on aamuisin Turun keskustan suuntaan kulkevissa busseissa sekä iltapäivisin keskustasta poispäin kulkevissa busseissa.

Föli toivoo, että mahdollisimman moni käyttäisi kasvomaskia. Niiden käyttö ei kuitenkaan esimerkiksi lääketieteellisten syiden vuoksi ole kaikille mahdollista, joten kyse on suosituksesta, ei velvoitteesta. Myöskään kaikki kuljettajat eivät käytä kasvomaskia. Fölin sopimusliikennöitsijät ovat hankkineet kasvomaskeja kuljettajilleen, mutta niiden käyttö on vapaaehtoista. Kuljettajien on pidettävä huolta liikenneturvallisuudesta koko työvuoronsa ajan ja kasvomaski saattaa vaikuttaa negatiivisesti työn tekemiseen esimerkiksi silmälasien huurtumisen tai hiilidioksidimäärän nousun takia. Föli seuraa maskiohjeistuksessaan kansallisia ja alueellisia suosituksia, ja tarkentaa omaa ohjeistustaan tarvittaessa.

Föli muistuttaa, että flunssaoireisena ei tule matkustaa joukkoliikenteellä. Bussissa ja pysäkeillä on hyvä pyrkiä pitämään etäisyyttä muihin matkustajiin. Hygieniasta tulee huolehtia pesemällä kädet usein, lisäksi Fölin busseissa on tarjolla käsidesiä. Föli suosittelee välttämään käteisen käyttöä ja käyttämään mobiililippua tai lataamaan matkakortin esim. nettilatauspalvelussa.

Suosittele

Ajankohtaista

30.09.2020 15:35
Kokeilun tunnelmia seurataan Fölin Instagram-tilillä.
18.09.2020 11:57
Kokouksessa jatketaan joukkoliikenteen vuoden 2021 talousarvion käsittelyä.