VR:n ensimmäiset matkaketjut aloittavat: Turku ja Tampere mukana kokeilussa

08.06.2017 14:37

VR:n ensimmäiset matkaketjut aloittavat: Turku ja Tampere mukana kokeilussa

VR aloitti viime syksynä rakentamaan Suomeen maan kattavia matkaketjuja, joiden avulla matkustamisesta tulee entistä sujuvampaa ja huolettomampaa. Ensimmäiset pilotit aloittavat toimintansa nyt kesäkuussa. 8.6.2017 alkaen Turussa voit hypätä Fölin ja Tampereella Nyssen kyytiin ja saada joukkoliikenteen lippusi junalipun yhteydessä. 

VR aloitti viime syksynä suunnittelemaan matkaketjuja, joissa VR yhdessä kumppanien kanssa rakentaa Suomeen maan kattavat matkaketjut, joiden avulla matkustamisesta tulee entistä sujuvampaa ja huolettomampaa. Ensimmäiset pilotit aloittavat toimintansa nyt kesäkuussa: yhteistyössä Turun seudun joukkoliikenne Fölin ja Tampereen seudun joukkoliikenne Nyssen kanssa ovat ensimmäisiä yhteistyökokeiluja pitkässä prosessissa.    

Lipun ostaminen Föliin onnistuu, kun ostaa junalipun yhteydessä kertalipun vr.fi –palvelusta ja asettaa lähtöpaikaksi tai määränpääksi Turun, Kupittaan tai Turun sataman. Nyssen mukaan pääsee ilmaiseksi, kun kirjautuu Veturi-kanta-asiakastunnuksilla vr.fi –palveluun ja ottaa lipun Kesälinjalle junalipun ostamisen yhteydessä, Kesälinjalla pääsee mm. Särkänniemeen kätevästi suoraan Tampereen rautatieasemalta. Nysse-lippu on voimassa ostopäivänä sekä sitä seuraavana päivänä. Molemmat palvelut ovat mahdollisia vain vr.fi –palvelussa ja lippu toimitetaan sähköisessä muodossa asiakkaalle.

Matkaketjujen kehittämistä jatketaan edelleen, esimerkiksi pääkaupunkiseudun joukkoliikenteessä yhteistyössä HSL:n kanssa, Matkahuollon kanssa Juna-Bussi-lippujen kanssa sekä hiljattain markkinoille tulleen halpataksiyhtiön, Kyyti-palvelun kanssa. 

Liikkeelle lähdetään nyt eri joukkoliikennemuotojen yhdistämisestä yhdeksi matkaksi. Seuraavassa vaiheessa mukaan tulevat taksit, autonvuokraus, pysäköintipalvelut ja myöhemmin erityyppiset matkapalveluja tarjoavat isot ja pienemmät yritykset Liikkuminen palveluna (MaaS) on kokonaisuus, jossa VR voi toimia maan kattavana runko-operaattorina. Visiona on, että tulevaisuudessa ovelta ovelle pääsee yhdellä lipulla, jonka voi ostaa VR:n palvelusta. 

Lisätietoja VR:n matkaketjuista: www.vr.fi/oveltaovelle

Suosittele

Ajankohtaista

15.01.2018 14:11
Remontin on arvioitu kestävän noin vuoden.
08.01.2018 14:10
Palvelusta voi tarkistaa bussin sijainnin kartalla sekä reaaliaikaisen saapumisajan pysäkille.
05.01.2018 09:10
Fölin työmatkaseteli toimii kuten lounasseteli. Työntekijä voi ladata setelillä matkakorttiaan.