Vanha reittiopas siirtyi uuden tieltä

25.10.2017 09:45

Vanha reittiopas siirtyi uuden tieltä

Fölin uusi reittiopas löytyy nyt tutusta osoitteesta reittiopas.foli.fi. Uusi palvelu toimii käyttäjäystävällisemmin, ja aikataulut ja reitit löytyvät helposti. 

Sijainti on kaiken lähtökohta

Uusi reittiopas toimii kaikilla päätelaitteilla, ja sen suunnittelussa on otettu huomioon ennen kaikkea käytettävyys mobiililaitteilla. Palvelu muun muassa käyttää tehokkaasti hyödyksi mobiililaitteen paikannusominaisuutta. Reittioppaassa sijainti on kaiken lähtökohta. Sallimalla laitteen paikannuksen, voi nähdä yhdellä silmäyksellä reaaliaikaisesti seuraavien bussien lähtöajat lähimmiltä pysäkeiltä. Reittihakua ei siis välttämättä tarvitse tehdä lainkaan. Kun reittiopas tietää sijainnin tai reittioppaaseen on syötetty lähtöpiste, voi tehdä reittihaun määränpäähän. Lähtöosoitteeksi voi syöttää minkä tahansa aloitusosoitteen ja sitä voi vaihtaa myöhemmin. Useimmin käytetyt paikat näkyvät ruudulla, kun reittiopasta käyttää uudelleen. Lisää ohjeita reittioppaan käyttöön löytyy sivulta: www.foli.fi/uusireittiopas.

Reittiopasta kehitetään edelleen

Uusi reittiopas on kansalliseen matka.fi-reittioppaaseen perustuva palvelu, joka etsii reitit ja aikataulut myös Föli-alueelta. Uusi reittiopas on toteutettu avoimilla rajapinnoilla ja se käyttää Fölin tuottamaa avointa joukkoliikennedataa. Tämä mahdollistaa sen, että myös kolmannet osapuolet voivat hyödyntää Fölin tietoja omissa sovelluksissaan.

Uutta reittiopasta kehitetään jatkuvasti ja parannuksia tehdään päivittäin. Tuloillaan on mm. pysäkkiaikatauluhaun parannus ja esim. pyöräilyreitit ja kartta-aineisto eivät ole kaikilta osin vielä täydellisiä. Karttapohjana käytetään avointa Open Street Map -karttaa, jonka kehittämiseen jokainen voi osallistua.

Palautetta uudesta reittioppaasta voi antaa Paikalla palautepalvelun kautta.

Myös pysäkkiaikatauluhaut osoitteissa omatpysakit.foli.fi ja aikataulut.foli.fi ovat edelleen käytettävissä.

Vanhaa reittiopastakin voi vielä käyttää. Se löytyy osoitteesta old-reittiopas.foli.fi.

Suosittele

Ajankohtaista

15.01.2018 14:11
Remontin on arvioitu kestävän noin vuoden.
08.01.2018 14:10
Palvelusta voi tarkistaa bussin sijainnin kartalla sekä reaaliaikaisen saapumisajan pysäkille.
05.01.2018 09:10
Fölin työmatkaseteli toimii kuten lounasseteli. Työntekijä voi ladata setelillä matkakorttiaan.