Siirry sisältöön
Turun seudun joukkoliikenne
Laiturista lähtevä vesibussi

Vesibussin liikenne jatkuu vielä syyskuulle asti

uutiset

|

Uudistukset

|

Vesibussi

|

8/11/2021

Fölin vesibussit seilaavat Ruissaloon vielä syyskuulle asti. Liikenne jatkuu päivittäisenä 29.8. asti. Tämän jälkeen vesibussit liikennöivät syyskuussa lauantaisin ja sunnuntaisin Turun päivään 19.9. asti.

Vesibussi on saanut suuren suosion tänäkin vuonna koronavirustilanteesta huolimatta. Tänä vuonna vesibussilla on tehty elokuun alkuun mennessä jo 45 000 matkaa. Vesibussin suosio on kasvanut huomattavasti verrattuna viime vuoteen, jolloin matkoja oli tehty 37 000 kappaletta elokuun alussa.

Vesibussin liikenne Ruissaloon lähtee keskustassa Martinsillan kupeesta. Vesibussin pysähdyspaikkoja ovat Forum Marinum, Ruissalon telakka ja Hirvensalon Pikisaari.

Vesibussimatkan voi maksaa samalla tavalla kuin bussiliikenteessä. Maksutavoiksi käyvät matkakortti, mobiililippu, käteinen sekä pankkikortin lähimaksu.

Lähimaksu on ollut erityisen suosittu maksutapa vesibussissa. Lähimaksulla maksettaessa lähimaksuominaisuudella varustettua maksukorttia tai mobiililaitetta näytetään lukijalaitteelle. Lähimaksulla voi maksaa vain yhden henkilön matkan. Lisätietoa lähimaksamisesta voi lukea täältä.

Polkupyörän voi ottaa maksutta vesibussin kyytiin. Maskipakko on voimassa myös Fölin vesibusseissa.

Lue lisää

Vesibussin aikataulut, reitit ja muuta lisätietoa löydät täältä: foli.fi/vesibussi