Siirry sisältöön
Turun seudun joukkoliikenne
""

Tutustu Lasten Föli -sivuun!

uutiset

|

Uudistukset

|

3.8.2022

Miten bussin kyytiin noustaan? Saako bussissa syödä jäätelöä? Entä minkä värinen on Föli-bussi?

Matkustaminen Fölin kanssa on helppoa, mutta ensimmäisiä kertoja Fölin kyydissä voi monikin asia mietityttää. Lasten Föli -sivustolla voi bussimatkustukseen ja Föliin tutustua hauskalla tavalla kotoa käsin, vaikkapa jo ennen ensimmäisiä bussimatkoja. Sivulta löytyy ohjeita lasten Föli-lipuista myös aikuisille luettavaksi.

Lasten Föli -sivulla voi esimerkiksi testata Föli-tietämystään tietovisassa, tulostaa bingoruudukon pelattavaksi bussimatkoilla sekä ladata Föli-aiheisia värityskuvia!

Lapset matkustavat bussilla alennushintaan

Alle 15-vuotiaat lapset matkustavat Fölin liikenteessä edullisesti alennushintaan. Arvokortilla maksaessa lasten matka maksaa päiväsaikaan 1,10 euroa. Kausikortille ladattava 30 päivän kausi maksaa 27 euroa. Alennus myönnetään alle 15-vuotiaille lapsille, jotka asuvat tai joiden kotikunta on Föli-alueella.

Lapset matkustavat myös kertalipuilla puoleen hintaan eli lipun hinta lapselle on 1,5 euroa. Lipun voi ostaa bussista lähimaksulla, lippuautomaatista maksukortilla tai Föli-sovelluksesta. Käteisellä bussista ostettu kertalippu maksaa 2 euroa. Lähimaksulla lastenhintaista lippua ostaessa on ensin mainittava kuljettajalle, että haluaa ostaa lasten lipun, jonka jälkeen kuljettaja syöttää oikean summan lukijalaitteelle. 

Alle 7-vuotiaat matkustavat ilmaiseksi maksavan matkustajan tai lasta lastenvaunuissa kuljettavan mukana.

Tutustu Lasten Föli -sivuun tästä: