Siirry sisältöön
Turun seudun joukkoliikenne
""

Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnan 26.5. käsittelyyn tulevia asioita

uutiset

|

Päätöksenteko

|

Uutiset

|

Uutiset

|

5/21/2021

Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta kokoontuu keskiviikkona 26.5.2021. Kokouksessa käsitellään mm. Fölin talven 2021-2022 aikatauluja. Lautakunnalle esitellään asiakastyytyväisyystutkimuksen tuloksia ja kesällä käynnistyvää ikäihmisille suunnattua fölikaveritoimintaa.

Talven aikataulut voimaan 27.9.2021

Lautakunnalle esitetään, että Fölin talviaikataulut tulevat voimaan 27.9.2021. Aikataulut laaditaan pääsääntöisesti edellisen normaalin talven kaltaisina eli ennen koronaviruspandemiaa suunnitelluin vuorovälein. Pyhäinpäivänä 6.11. liikennöidään lauantaiaikataulujen mukaisesti ja jouluaattona 24.12. lauantaiaikataulujen mukaisesti klo 20 saakka.

92 prosenttia matkustajista tyytyväisiä Föliin

Asiakastyytyväisyyttä tutkitaan kolmesti vuodessa kyselytutkimuksella Fölin busseissa ja vesibusseissa. Edellisessä asiakastyytyväisyyskyselyssä (3/2020) matkustajista 91 % oli tyytyväisiä Föliin ja sitä edeltäneessä kyselyssä (2/2020) tyytyväisten määrä oli 89 %. Alkuvuoden asiakastyytyväisyystutkimuksessa matkustajien tyytyväisyys Föliin oli edelleen kasvussa: 92 prosenttia matkustajista oli tyytyväisiä Föliin.

Asteikolla yhdestä viiteen Föli sai yleisarvosanan 4.35. Noin 74 % vastaajista käyttää joukkoliikennettä pääasiallisena kulkutapanaan. Sekä asiakaspalvelun että ajotavan keskiarvo oli viisiportaisella asteikolla 4.4. Bussien siisteys sai arvosanan 4.3.

Ikäihmisille suunnattu fölikaveritoiminta käynnistyy

Föli ja Valonia ovat yhteistyössä edistäneet ikäystävällistä joukkoliikennettä ja pilotoineet senioreiden mentorointimallia. Kokemusten pohjalta on kehitetty malli fölikaveritoiminnalle, jonka tavoitteena on rohkaista ja madaltaa ikäihmisten kynnystä Fölin käyttöön vertaistuen avulla. Fölikaveritoiminta on suunnattu senioreille, jotka eivät ole aiemmin käyttäneet joukkoliikennettä tai kokevat joukkoliikenteen käytön vielä haasteelliseksi. Apu voi liittyä esimerkiksi oikean linjan tai bussipysäkin löytämiseen tai Fölin sähköisten palveluiden käyttöön.

Toiminnan tavoitteena on tuoda ikäihmisille varmuutta bussilla kulkemiseen, mikä auttaa valitsemaan bussin kulkuvälineeksi jatkossa yhä useammin. Työtä on tehty osana kansainvälistä GreenSAM – Green Silver Age Mobility hanketta. Lisätietoa fölikaveritoiminnasta.