Siirry sisältöön
Turun seudun joukkoliikenne
""

Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnan 25.1. käsittelyyn tulevia asioita

uutiset

|

Aikataulumuutokset

|

Päätöksenteko

|

Uudistukset

|

Tiedote

|

20.1.2023

Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta kokoontuu keskiviikkona 25.1.2023. Kokouksessa käsitellään mm. Paimion kaupungin osallistumista lautakunnan kokouksiin, Nousiaisten kunnan anomusta liittymisestä Föliin sekä aikataulumuutoksia Kupittaan aseman ohi kulkevalle linjalle 58.

Paimion kaupungin osallistuminen lautakunnan kokouksiin

Paimio liittyy Föliin ja yhteinen liikenne on alkamassa 1.7.2024. Varsinainen liittyminen tapahtuu sitten, kun Paimio on lisätty liikennepalvelulaissa Turun viranomaisalueeseen. Tämä ajoittuu arviolta vuoden 2024 alkuun ja tästä alkaen Paimiolla tulee olla jäsen seudullisessa joukkoliikennelautakunnassa. Lautakunnassa ja viranomaisvalmistelussa ratkotaan kuitenkin asioita, jotka tulevat olemaan voimassa myös Paimion mukaan tullessa. Siksi olisi luontevaa, että Paimiolle myönnettäisiin läsnäolo- ja puheoikeus Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnan kokouksiin sekä osallistumisoikeus Föli-alueen valmistelevaan työryhmään jo ennen virallista Föliin liittymistä. Seudullinen joukkoliikenne esittää lautakunnalle, että Paimiolle myönnetään läsnäolo- ja puheoikeus Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnan kokouksiin. Kokouksiin osallistuisi Paimion kaupunginjohtaja, kunnes Paimion kaupunki on ilmoittanut viralliset edustajansa.

Nousiaisten kunnan anomus liittymisestä Föliin

Nousiaisten kunta on hakenut liittymistä Fölin toimivalta-alueeseen. Nousiainen ei kuitenkaan täytä liittymisehtoja, sillä se sijaitsee Fölistä katsoen Maskun takana, eikä Masku ole liittymässä Föliin. Näin ollen lautakunnalle esitetään, että Nousiaisten kunnan hakemus hylätään. Nousiaisten kunnanjohtajan kanssa on kuitenkin keskusteltu siitä, että Nousiaisten kanssa voidaan tarvittaessa keskustella Valpperin alueen liikenteestä, jos sen hoitaminen tukisi Ruskon alueen liikenteen järjestämistä.

Aikataulumuutoksia Kupittaan aseman ohi kulkevalle linjalle 58

Hirvensalosta Vasaramäkeen liikennöivän linjan 58 aamujen aikatauluja on tarve aikaistaa, jotta sillä ehtii Kupittaan asemalta lähteviin Helsingin suunnan juniin. Samalla kun Helsingin junien pääteasema Turussa siirtyi päärautatieasemalta Kupittaan asemalle, tämän kyseisen linjan merkitys Hirvensalosta tulevana yhteytenä juniin on lisääntynyt. Seudullinen joukkoliikenne esittää lautakunnalle, että linjan 58 Hirvensalon lähtöaikoja muutetaan 5-10 minuuttia nykyistä aikaisemmaksi, jotta linjasta saadaan toimiva vaihtoyhteys Helsingin juniin. Uusiksi aamujen lähtöajoiksi esitetään klo 5:45, 6:45 ja 7:45 ja muutosten esitetään tulevan voimaan 6.2.2023 alkaen.

 

 

Tutustu esityslistaan täällä.