Siirry sisältöön
Turun seudun joukkoliikenne
Bussi, kuvituskuva

Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnan 22.9. käsittelyyn tulevia asioita

uutiset

|

Päätöksenteko

|

9/17/2021

Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta kokoontuu keskiviikkona 22.9.2021. Kokouksessa käsitellään mm. talousarvioesitystä vuodelle 2022 ja Föli-liikennettä Naantalin asuntomessuille.

Talousarvioesitys vuodelle 2022

Seudullinen joukkoliikenne tuo lautakunnan käsittelyyn Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnan talousarvioesityksen vuodelle 2022 sekä taloussuunnitelmaehdotukset vuosille 2023-2025. Talousarvioesitys etenee edelleen Turun kaupunginhallituksen käsittelyyn.

Talousarvio sisältää joukkoliikenteen Turussa, Kaarinassa, Raisiossa, Naantalissa, Liedossa ja Ruskolla. Koronapandemian odotetaan vaikuttavan matkustukseen vielä vuonna 2022, mutta lipputulovajeen suuruutta on mahdotonta ennustaa. Palvelutarjonta kuitenkin pyritään palauttamaan viimeisiltä osiltaankin normaaliksi vuonna 2022; linja 7A palaa liikenteeseen, linjan 1 lisäliikenne palautetaan ja linja 300 palaa normaaliaikatauluihin. Normaalilla liikennetarjonnalla pyritään palauttamaan asiakkaiden luottamus joukkoliikenteeseen ja parantamaan matkamäärää.

Lipunhintamuutoksia ei esitetä.

Föli-liikenne Naantalin asuntomessuille

Naantalin Luonnonmaalla järjestetään asuntomessut 15.7.-14.8.2022. Asuntomessuilla on perinteisesti ollut yli satatuhatta osallistujaa ja myös Naantaliin odotetaan suurta kävijämäärää. Asuntomessualueen läheisyyteen ei tule suuria parkkialueita henkilöautoille, joten on tärkeää, että perille pääsee joukkoliikenteellä. Seudullinen joukkoliikenne on suunnitellut joukkoliikennettä messualueelle yhdessä Naantalin kaupungin ja messuorganisaation kanssa. Lautakunnalle esitetään, että linjojen 6 ja 7 reittejä jatketaan Naantalin keskustasta Luonnonmaan asuntomessualueelle messujen ajan joka päivä n. klo 9.30 – 18.30 ja iltatapahtumien aikaan n. klo 21.30 asti.