Siirry sisältöön
Turun seudun joukkoliikenne
""

Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnan 21.9. käsittelyyn tulevia asioita

uutiset

|

Päätöksenteko

|

Liput ja hinnat

|

Uudistukset

|

Tiedote

|

9/15/2022

Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta kokoontuu keskiviikkona 21.9.2022. Kokouksessa käsitellään mm. Fölin mahdollista laajentumista ja vuoden 2023 talousarviota.

Fölin toimivalta-alueen mahdollinen laajeneminen

Fölin toimivalta-alueen laajenemisesta on tehty selvitys ja se on toimitettu kaikille nykyisille Föli-kunnille ja potentiaalisille uusille Föli-kunnille keväällä 2022. Seudullinen joukkoliikenne on pyytänyt mahdolliset liittymisanomukset Fölille viimeistään 13.9.2022.

Paimio on ilmaissut halunsa liittyä Fölin toimivalta-alueeseen. Maskussa ja Nousiaisissa päätösprosessi odottaa vielä kunnanvaltuustojen kokousta. Toimivalta-alueen laajentaminen edellyttää kaikkien nykyisten Föli-kuntien hyväksyntää. Seudullinen joukkoliikenne esittää lautakunnalle, että Turulta, Naantalilta, Raisiolta, Kaarinalta, Liedolta ja Ruskolta pyydetään lausunto toimivalta-alueen laajenemisesta 1.11. mennessä.

Vuoden 2023 talousarvio

Seudullinen joukkoliikenne arvioi toimintasuunnitelmassaan, että matkamäärä kasvaa vuonna 2023 verrattuna vuoteen 2022, mutta on todennäköisesti yhä jonkin verran pienempi kuin ennen koronapandemiaa vuonna 2019. Silloin matkoja tehtiin yli 26 miljoonaa. Fölin pysäkkien paluu Turun kauppatorin ympärille vaikuttanee kuitenkin matkamääriin positiivisesti. Energiakriisin oletetaan vaikuttavan kustannuksiin myös vuonna 2023.

Seudullisen joukkoliikenteen taloussuunnitelma sisältää hinnankorotusesityksen arvokorteille, mutta kertalippujen ja kausikorttien hintojen esitetään pysyvän entisellään. Arvokorttimatkojen hintaa on nostettu viimeksi vuonna 2014, kun Föli-liikenne alkoi. Linja-autoliikenteen kokonaiskustannusindeksi on noussut sen jälkeen 19 %. Lautakunnalle esitetään, että arvokorttimatkojen voimassaolo säilyisi kahtena tuntina kuten aiemminkin, aikuisten hinta nousisi 2,20 eurosta 2,50 euroon, nuorten, opiskelijoiden, seniorien ja vammaisten henkilöiden hinta 1,70 eurosta 1,80 euroon ja lasten 1,10 eurosta 1,25 euroon.

Tutustu esityslistaan täällä.