Siirry sisältöön
Turun seudun joukkoliikenne
kuvituskuva, bussi sillalla

Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnan 15.6. käsittelyyn tulevia asioita

uutiset

|

Aikataulumuutokset

|

Päätöksenteko

|

Tiedote

|

9.6.2022

Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta kokoontuu keskiviikkona 15.6.2022. Kokouksessa käsitellään mm. Fölin kesäaikataulukauden jatkamista reilulla kuukaudella.

Fölin kesäaikataulukautta jatketaan 30.10. saakka

Joukkoliikenne pääsee siirtymään Kauppatorin uusille pysäkeille 31.10.2022.  Lautakunnalle esitetään, että Fölin kesäaikataulukautta jatketaan noin kuukaudella, ja talviaikataulut otetaan käyttöön samalla, kun siirrytään torin pysäkeille 31.10. Aikaisempien päätösten mukaisesti pyrittiin siihen, että joukkoliikenne olisi siirtynyt uusille katulinjauksille ja pysäkeille noin kuukautta aikaisemmin. Turun uusi Kauppatori valmistuu aikataulussaan torin osalta avajaisiin eli 17.9.2022 mennessä. Toria ympäröivillä katualueilla tehdään kuitenkin töitä vielä avajaisten jälkeenkin ja esimerkiksi juuri joukkoliikenteen tarvitsemat liikennejärjestelyt valmistuvat lokakuun lopussa. Talviaikataulukausi jatkuu 23.4.2023 saakka.

Talviaikataulukaudella vuorotarjonta on kesää runsaampaa, koska matkustajia on talvikaudella enemmän kuin kesällä. Kesäaikataulukauden jatkamisessa pidemmälle syksyyn on siis olemassa riski kapasiteetin loppumisesta. Tilannetta seurataan ja tarvittaessa liikenteeseen lisätään ylimääräisiä vuoroja lokakuussa.

Fölin uusista pysäkkijärjestelyistä Kauppatorilla tiedotetaan lähempänä ajankohtaa.