Siirry sisältöön
Turun seudun joukkoliikenne
""

Talviaikataulukausi alkaa maanantaina 31.10.

uutiset

|

Aikataulumuutokset

|

26.10.2022

Föli siirtyy talviaikatauluihin maanantaina 31.10. Talven aikataulukirjat ovat jaossa Fölin lataus- ja palvelupisteissä eli muun muassa kaikissa alueen Prismoissa ja R-kioskeissa. Talviaikataulut löytyvät myös Fölin reittioppaasta, sekä PDF-muodossa Fölin nettisivuilta.

Joukkoliikenne pääsee siirtymään Turun Kauppatorin uusille pysäkeille, samalla kun talviaikataulut otetaan käyttöön, maanantaina 31.10.2022. Tämä tietää muutoksia lähes kaikkien linjojen pysäkeissä ja reiteissä Turun keskustassa. Osa keskustan pysäkeistä siirtyy toria ympäröivien Aurakadun ja Eerikinkadun varrelle. Kolme keskustapysäkkiä jää kuitenkin edelleen Linnankadulle, ja Aurakadulle jää yksi pysäkkipari kaupungintalon puistikon kohdalle. Myös Puutori säilyy osan sitä nykyisinkin käyttävien linjojen käytössä. Uudet reitit ja pysäkit löytyvät Fölin reittioppaasta.

Lue lisää Kauppatorin uusista pysäkkijärjestelyistä: föli.fi/kauppatori

Tärkeimmät muutokset aikataulukauden vaihtuessa

Sataman ja keskustan välillä on ajettu vuoroja, jotka eivät jatka Lentoasemalle. Näille vuoroille on annettu oma linjatunnus. Jatkossa linja 1B liikennöi Satamasta Kauppatorille ja edelleen Turun linja-autoasemalle ja päinvastoin.

Linjan 13 vuorot Impivaaran uimahallille ajetaan jatkossa linjana 13A.

Kakskerran linjalla otetaan käyttöön linjatunnukset 15A ja 15B. Linja 15A ajaa mennen tullen Myllykylän kautta ja linja 15B ajaa mennen tullen Brinkhallin kautta.

Linjan 53 reitti muuttuu. Linja on Ylioppilaskylä - Kupittaan asema - Kauppatori - Telakkaranta - Pikisaari. Lisäksi perustetaan linja 53A, jolla on sama reitti kuin linjalla 53, mutta se jatkaa Pikisaaresta Maanpäähän.

Linja 99 jaetaan myös erillisille linjatunnuksille. Linja 99 on jatkossa Uittamo - Perno, linja 99A on Uittamo - Pansio, linja 99B on Ilpoinen - Perno ja linja 99C on Ilpoinen - Pansio.

Linjan 702 liikennöinti päättyy 31.12.2022. Linjan korvaavat 1.1.2023 alkaen linjat 720, 720P, 721, 722 ja 723, joiden reitit Föli-alueella ovat samat kuin linjalla 702.

Muutamilla linjoilla on keskustaan päättyviä vuoroja. Näillä vuoroilla otetaan käyttöön linjatunnus, jossa on päälinjan numero ja sen perässä T-kirjain, esim. linja 12T. Kaikki T-linjat löytyvät aikatauluista. T-tunnukset eivät koske sellaisia linjoja, joiden toinen päätepysäkki on Kauppatorilla tai Puutorilla.