Siirry sisältöön
Turun seudun joukkoliikenne
bussi tunnelissa, kuvituskuva

Matkahuolto lopettaa Turun seutulipun myynnin 30.6.

uutiset

|

Liput ja hinnat

|

Uudistukset

|

6/17/2021

Turun kaupunkiseudun ulkopuolisten linja-autolinjojen kausilippukäytännöt ovat muuttumassa. Matkahuolto lopettaa Turun seutulipun myynnin 30.6. ja tilalle tulee korvaavia tuotteita. Matkustaminen vanhalla matkakortilla päättyy kaikkialla 31.7.2021. Uusi kausituote Paraisten, Paimion, Auran ja Mynämäki-Nousiainen-Masku linjoilla on Seutu+. Kausituotteella voi matkustaa sekä peruslinjalla että Fölin liikenteessä. Muutokset eivät koske Föli-alueen lipputuotteita.

Heinäkuun alusta 1.7.2021 lähtien Paraisten (801-802, 901-904), Paimion (703-709), Auran (413) ja Mynämäki-Nousiainen-Masku (117-119) linjojen kausituote vaihtuu. Matkustajille tarjotaan näillä linjoilla uusi helppokäyttöinen kausituote Seutu+. Kausituote on lippu, jolla voi ostopäivästä lähtien matkustaa rajoituksetta 30 päivän ajan sekä peruslinjalla että Fölin liikenteessä.

Matkahuolto on informoinut, että Turun seutulipun myynti päättyy 30.6.2021. Siten matkustaminen viimeisilläkin hankituilla seutulipuilla päättyy kaikkialla 31.7.2021. Muutos liittyy lipputuotteiston uusimiseen. Muutoksen jälkeen Turun seutulipun Föli-rinnakkaiskortteja ei enää ladata.

Turun seutulippu poistuu myös muilta seudullisilta linjoilta. Näiden linjojen korvaavista kausituotteista saa tietoja yrittäjiltä.

Paraisten, Paimion, Auran ja Mynämäki-Nousiainen-Masku linjojen uusi kausituote on joukkoliikenteestä vastaavan Varsinais-Suomen ELY-keskuksen ylläpitämä Seutu+. Se on toimintaperiaatteeltaan samanlainen kuin Turun seutulippu, eli sillä on matkustusoikeus 30 päivän ajan sekä seutu- että kaupunkiliikenteessä. Seutu+ tuotteen hinnat ovat samat kuin Turun seutulipun.

Turun seutulippu on pitänyt sisällään jatko- ja vaihtomatkaominaisuuden Föli-alueen kaupunkiliikenteessä ns. kahden kortin menettelyllä. Matkustaja on hankkinut perusmatkaa varten Turun seutulipun ja seutulipun latauskuittia vastaan Fölin palvelupisteestä on saanut Föli-alueen kausikortin maksutta. Jatkossa matkustajien ei enää tarvitse hakea erillistä Föli-korttia, koska mobiilisovelluksella hankittu Seutu+ käy sekä perusmatkalla että jatko- ja vaihtomatkoilla Föli-alueella.

Seutu+ tuotteen voi hankkia älypuhelimella mobiiliversiona. Seutu+ sovellus löytyy Play kaupasta ja AppStoresta. Sovellus toimii uusimmissa Android- ja iOS-puhelimissa. Sovelluksen käyttöön ottaminen edellyttää rekisteröitymistä. Maksutapoja ovat pankki- ja luottokortti (Visa ja Mastercard), MobilePay, Pivo ja Apple Pay. Seutu+ mobiilisovelluksen toimittaa PayIQ. Mobiilituotteessa asiakas saa kaksi QR-koodia, joista toinen käy perusmatkalla ja toinen Föli-liikenteessä.

Seutu+ tuotteen voi hankkia myös korttiversiona. Kortti täytyy hakea asiakaspalvelupisteestä, jonka jälkeen sitä voi itse ladata seutuplus.fi -sivuston latauspalvelun kautta. Kortin lataus onnistuu myös asiakaspalvelupisteissä, joita on Paraisilla ja Paimiossa kaupungintalon yhteydessä, Auran Auraamossa, Mynämäessä ja Maskussa kirjastossa sekä Turussa Monitorin kauppatorin ja Skanssin palvelupisteissä.

 

 

Lisää tietoa Seutu+ tuotteesta löytyy Seutu+ -verkkosivuilta: seutuplus.fi

Seutu+ -sivustolta löytyvät myös asiakaspalvelupisteiden yhteystiedot sekä asiakasneuvonnan yhteystiedot.