Siirry sisältöön
Turun seudun joukkoliikenne
Kuljettaja istuu ratin takana kasvomaski kasvoillaan

Maskipakko on edelleen voimassa – koronaviruksen leviämistä ehkäistään myös muilla tavoin

uutiset

|

12/17/2021

Maskipakko on edelleen voimassa

Painotamme maskinkäyttövelvoitetta Fölin liikenteessä.  Yli 12-vuotiaan matkustajan pitää käyttää kasvomaskia. Terveydelliset syyt voivat olla esteenä maskinkäytölle. Föli ei vaadi matkustajilta todistusta terveydellisistä esteistä ja esteen toteaminen henkilökunnalle riittää. Myös Fölin kuljettajat käyttävät kasvomaskeja terveytensä ja liikenneturvallisuuden huomioiden. Noin kolmasosassa busseistamme on turvaohjaamo, jossa kuljettajan ja matkustajan välissä on pleksi.

Matkustaminen kannattaa ajoittaa ruuhka-aikojen ulkopuolelle

Pääsääntöisesti Fölin busseissa ruuhkaisinta on aamuisin klo 7–8:30 Turun keskustan suuntaan sekä iltapäivisin klo 13–16:30 keskustasta poispäin. Jos matkan voi ajoittaa näiden ruuhka-aikojen ulkopuolella, niin kannattaa tehdä. Viikonloppuisin ja joulunpyhinä vastaavia ruuhkapiikkejä ei ole.

Matkusta bussilla vain terveenä

Joukkoliikennettä ei pidä käyttää sairaana. Hyvä käsihygienia on tärkeää – busseissa on tarjolla käsidesiä.

Maksa matka matkakortilla tai pankkikortilla

Käteinen kelpaa maksuvälineeksi joukkoliikenteessä toistaiseksi, mutta suosittelemme välttämään sitä. Matka kannattaa maksaa matkakortilla, pankkikortin lähimaksulla tai Föli-sovelluksesta ostetulla lipulla. Kertalipun voi ostaa myös Fölin lippuautomaateista.

Koronaviruksen vaikutukset

Teemme parhaamme, jotta matkustaminen Fölissä olisi turvallista sinulle ja kaikille muille. Kaikki koronaviruksen vaikutukset palveluihimme löydät föli.fi/korona-sivulta.