Siirry sisältöön
Turun seudun joukkoliikenne
""

Kesäaikataulut voimaan maanantaina 26.4.2021

uutiset

|

Aikataulumuutokset

|

Uutiset

|

4/15/2021

Fölin bussit kulkevat kesäaikatauluin maanantaista 26.4. alkaen. Koronaviruspandemian myötä bussilla kulkevia on tällä hetkellä selvästi normaalia vähemmän, mutta liikennetarjonta säilyy lähes normaalin kesäaikataulukauden tasolla.

Traficomin määräämä matkustajamäärien rajoitus päättyy 23.4. Matkustajia on tällä hetkellä selvästi normaalia vähemmän, joten rajoituksella ei ole ollut käytännön vaikutuksia. Busseissa on hyvin tilaa matkustaa, kunhan käyttää maskia, huolehtii hyvästä käsihygieniasta ja pitää mahdollisuuksien mukaan etäisyyttä muihin ihmisiin.

Vesibussit palaavat liikenteeseen toukokuussa: vesibussit kulkevat päivittäin 24.5.–29.8. sekä lisäksi lauantaisin ja sunnuntaisin kolmena seuraavana viikonloppuna eli 4.–5.9., 11.–12.9. ja 18.–19.9. Toinen varma kesän merkki eli linjojen 21 ja 23 liikenne Kuhankuonolle, Kurjenrahkan kansallispuistoon, käynnistyy aikataulukauden vaihtuessa. Kuhankuonolle liikennöidään 26.4.–31.10. lauantaisin ja pyhäpäivinä. Arkisin Kuhankuonolle ajetaan vuoroja 7.6.–8.8.

Kesäaikataulut näkyvät Fölin reittioppaassa ja niitä voi lukea myös pdf-aikatauluina. Aikataulukirjat tulevat jakoon Fölin lataus- ja palvelupisteisiin viimeistään 19.4. Kirjoja on siis jaossa muun muassa alueen Prismoissa ja R-kioskeissa.

Kesäaikataulukauden tärkeimmät muutokset linjoittain

  • Linja 7A ei liikennöi kesäaikataulukaudella.
  • Hirvensalossa linjan 56 reittiä jatketaan Toijaisista Haarlaan, linjan 55 käyttämälle päätepysäkille. Linja 56 käyttää uudehkoa katuyhteyttä Toijaisten liikenneympyrästä etelään. Muutos parantaa yhteyksiä Kyyrläntieltä, Perhekadulta ja Valkamantieltä. Reitti on Hirvensalon suuntaan mentäessä: Kukolantie – Toijaistentie – Perheenkatu – Kyyrläntie – Majamäenkatu – Tammistontie – Haarla. Paluusunnassa reitti on päinvastainen.
  • Linjat 50 ja 51 siirretään kulkemaan Kakskerrantieltä Tammistontielle. Linjat eivät aja enää Kyyrläntietä eikä Kukolantietä. Linjan 50 reitti on jatkossa: Moikoinen – Honkaistentie – Kakskerrantie – Tammistontie jatkuen nykyistä reittiä. Linjan 51 reitti on päinvastainen.
  • Linja 62 Ilpoinen–Puropellon koulu–keskusta aloittaa. Linjalla ajetaan aamuvuoro Ilpoisista, joka on ajettu aiemmin linjatunnuksella 18.
  • Kaarinan sisäisen linjan K1 aamun ensimmäisiä (ennen klo 6 lähteviä) ja illan viimeisiä (20:05 jälkeen lähteviä) vuoroja ei ajeta 7.6. alkaen.
  • Kaarinan sisäisiä linjoja K2 ja K4–K6 ei liikennöidä koulujen kesäloman aikana 7.6.–10.8.
  • Linjan R2 vuoro ei käy enää iltapäivisin Pernon telakan pohjoisportilla.