Siirry sisältöön
Turun seudun joukkoliikenne
""

Kaupunkipyörät saapuvat Turkuun kesäkuun lopussa

uutiset

|

Liput ja hinnat

|

Föli-fillarit

|

Uudistukset

|

Tiedote

|

5/18/2022

Turun kaupunkipyörien eli tuttavallisemmin fölläreiden piti saapua takaisin kaupunkiin kesän kynnyksellä. Koronapandemian aiheuttaman tehdassulun takia fölläreiden saapuminen kuitenkin hieman viivästyy. Tämänhetkinen arvio pyörien saapumiselle on 30.6. Kaupunkipyöräkausi jatkuu 31.10. saakka.

- Harmillinen homma, että viivästystä tulee maailman tilanteesta johtuen, mutta hyvää kannattaa odottaa ja toivottavasti viimeistään föllärit tuovat myös kesän Turkuun, kertoo liikennepalvelupäällikkö Risto Peltonen.

Jokaisella föllärillä on oma, uniikki nimi. Föli pyysi keväällä kuntalaisilta apua pyörien nimeämiseen ja ehdotuksia saatiin huimat 4400. Nimiäisiä vietetään sitten, kun pyörät saapuvat eli arviolta kesä-heinäkuun vaihteessa.

Uuden järjestelmän toimittaa tanskalainen Donkey Republic. Pyöriä tulee 700 kappaletta. Alun perin pyöräasemia piti olla noin 70, mutta niitä tuleekin reilusti suunniteltua enemmän. Järjestelmä siis laajenee huomattavasti aikaisemmasta. Keskusta-alueella kaupunkipyörien asemaverkosto perustuu telineellisiin asemiin, ja keskustan ulkopuolella asemilla ei ole välttämättä mitään fyysisiä rakenteita vaan asemien sijainnin voi tarkistaa sovelluksesta. Asemia on jo alettu pystyttämään kaupunkialueelle.

 

Fölläreiden hinnoittelu

Pyörät tulevat aikaisempaan tapaan osaksi Fölin palvelukokonaisuutta eli jatkossakin Fölin kausikortit (vähintään 30 päivää) sisältävät fölläreiden käyttöoikeuden. Jos ei omista Fölin kausikorttia, föllärin kertamaksu on 2 euroa ja kuukausimaksu on 6 euroa. Kausituote tulevana kesänä maksaa 25 euroa ja jatkossa 35 euroa pyöräilykaudelta eli huhtikuun alusta lokakuun loppuun. Kaikki hinnat sisältävät kerrallaan tunnin ajoaikaa, jonka jälkeen ylimenevästä ajasta peritään lisäaikahinnaston mukainen maksu.