Siirry sisältöön
Turun seudun joukkoliikenne
""

Kaipaatko opastusta Fölin käyttöön? - Fölikaveritoiminta jatkuu Turussa, Kaarinassa, Liedossa, Naantalissa ja Raisiossa

uutiset

|

Osallistu ja vaikuta

|

Uudistukset

|

10.5.2023

Kaipaatko apua bussin käytössä? Haluaisitko opetella käyttämään reittiopasta? Mietityttääkö lähimaksaminen?

Fölikaveritoiminta on käynnissä jälleen kesäloman jälkeen Turussa, Kaarinassa, Liedossa, Naantalissa ja Raisiossa elokuusta 2023 lähtien. Fölikaverit ovat vapaaehtoisia senioreita, jotka opastavat ja auttavat muita seniori-ikäisiä joukkoliikenteen käytössä. Toiminnan tavoitteena on tuoda ikäihmisille varmuutta bussilla kulkemiseen.

Katso fölikavereiden tapaamisajat ja -paikat osoitteesta föli.fi/kaverit (Avautuu uudessa välilehdessä) ja tule tapaamaan fölikavereita! Fölikaverit ovat tavattavissa Turussa Kauppatorin Monitorissa (Aurakatu 8, huone 18) torstaisin klo 12-14.

Tukea bussin käyttöön fölikavereilta

Fölikaverit ovat kokeneita bussin käyttäjiä ja he opastavat sinua juuri toivomassasi asiassa joukkoliikenteen käyttöön liittyen liittyen. Yhdessä voi vaikka tutkia aikatauluja, opetella uuden bussireitin tai kokeilla matkakortin lataamista netissä Fölikaupassa. Lisäksi fölikavereiden kanssa voi tulla myös sopimaan yhteisen bussimatkan tehtäväksi jonakin toisena päivänä. Opastus on maksutonta, mutta fölikaverin kanssa tehdyt matkat opastettava maksaa itse. 

Voit tulla paikan päälle tapaamaan fölikavereita tai ilmoittaa kiinnostuksesi osallistua opastettavaksi täältä (Avautuu uudessa välilehdessä), niin olemme sinuun yhteydessä!

Haluatko mukaan toimintaan opastajaksi eli fölikaveriksi?

Föli ja hankkeessa mukana oleva Valonia etsivät senioreita mukaan toimintaan uusiksi fölikavereiksi kaikissa Föli-alueen kunnissa eli Kaarinassa, Naantalissa, Liedossa, Ruskolla, Raisiossa ja Turussa. Fölikaveriksi ryhtymisen vaatimuksena on vain kertynyttä kokemusta Fölissä matkustamisesta ja ennen kaikkea kiinnostus vapaaehtoistyöhön. Toiminta on tarkoitettu yli 65 vuotiaille. Fölikaverit saavat koulutuksen tehtävään, matkakorttiedun, vakuutuksen ja tukea matkan varrella. 

Lue lisää fölikavereista

Lue lisää toiminnasta: föli.fi/kaverit  (Avautuu uudessa välilehdessä)

Kehitämme fölikaveritoimintaa sekä digipalveluidemme ikäystävällisyyttä Ikäystävällisyyden lisääminen joukkoliikenteen digipalveluissa -nimisen hankkeen alla vuosina 2022 ja 2023 yhteistyössä Valonian ja Turun ammattikorkeakoulun kanssa.