Siirry sisältöön
Turun seudun joukkoliikenne
kaupunkipyörä ja lehmiä pellolla

Fölläri-asemaverkosto laajenee

uutiset

|

Föli-fillarit

|

Uudistukset

|

9.9.2022

Syksyn tullen olemme päivttäneet fölläri-verkostoa vastaamaan paremmin käyttäjien tarpeita poistamalla muutamia vähälle käytölle jääneitä asemia ja lisäämällä uusia asemia Hirvensaloon ja Runosmäkeen. Asemia on nyt yhteensä 203 kappaletta ympäri Turkua. Kaikki asemat löydät Fölin reittioppaasta, Turun palvelukartalta tai Donkey Republicin sovelluksesta.

Uudet asemat mahdollistavat entistä laajempaa lähimatkailua kaupunkipyörällä. Hirvensalossa ehtii vielä esimerkiksi moikkaamaan Friskalan lintutornin lähistöllä laiduntavia lehmiä. Runosmäessä voi käydä tutustumassa yli 63 metrin korkeuteen kohoavaan Nunnavuoreen. Vuoren laelta avautuu hieno näköala. Vuorella on vajaan hehtaarin laajuinen luonnonsuojelualue, sillä laelle on muinaisen Itämeren vaiheen aikana syntynyt Turun seudun merkittävin muinaisranta eli pirunpelto.

Jos matka tuntuu pitkältä, voi jonkin pätkän tai sunnan mennä bussilla. Jos sinulla on vähintään 30 päivän lataus Fölin kausikortillasi, voit hyödyntää siihen kuuluvaa föllärin käyttöoikeutta ja yhdistää bussien ja pyörien käyttöä vapaasti.