Siirry sisältöön
Turun seudun joukkoliikenne
Polkupyörä fölläripysäkillä lumihangessa

Fölläreiden paluu siirtyy sääolosuhteiden vuoksi

uutiset

|

Föli-fillarit

|

29.3.2023

Lumipyry pakotti kaupunkia siirtämään kaupunkipyörien paluuta. Fölläreiden tulo siirtyy siihen, kunnes kelit sallivat pyörien tuomisen kaduille.

Alkuviikon lumisateet ovat vaikeuttaneet pyöräilyn olosuhteita kaikille, mutta etenkin fölläreitä eivät säät suosi. Käyttäjien turvallisuuden vuoksi kaupunki on päättänyt pitää föllärit tallissa vielä jonkin aikaa.

- Koska föllärit eivät ole ympärivuotisessa käytössä, emme ole asentaneet pyöriin nastarenkaita, joten näissä olosuhteissa pyöriä ei voi vielä laittaa kaduille, toteaa fölläreiden projektikoordinaattori Jere Sipponen. Olemme kuitenkin tietoisia, että kaupunkilaiset haluaisivat pyörät pikimmiten käyttöön ja teemme parhaamme, että saamme pyörät nopeasti kaduille säiden lämmetessä, hän jatkaa.

Uudet föllärit tulivat viime kesänä Turkuun, ja niillä pyöräiltiin yli 100 000 kertaa viime kaudella. Föllärit on kätevä yhdistää myös muuhun kaupungin kestävään liikkumiseen, ja niillä pääsee tutustumaan lähiympäristöön 6 euron kuukausihinnalla, tai 35 euron kausihinnalla.

- Myös yli 30 päivän Fölin kausikortteihin sisältyy fölläreiden käyttöoikeus, muistuttaa Sipponen.

Turun kaupunkipyörät ilahduttavat ja helpottavat kaupunkiliikkumista taas heti, kun kelit sen sallivat.