Siirry sisältöön
Turun seudun joukkoliikenne
""

Fölin vesibussiliikenne käynnistyy maanantaina 22.5.

uutiset

|

Aikataulumuutokset

|

Uudistukset

|

5.5.2023

Fölin vesibussikausi käynnistyy maanantaina 22.5. Liikenteessä ovat jo aiemmilta vuosilta tutuksi tulleet kaksi vesibussia m/s Jaarli sekä m/s Ruissalo. Vesibussit ovat liikenteessä päivittäin 22.5.–27.8. sekä lisäksi lauantaisin ja sunnuntaisin kolmena viikonloppuna: 2.–3.9., 9.–10.9. ja 16.–17.9.2023. Vesibussit kulkevat Turun keskustasta Martinsillalta (Itäisen Rantakadun puolelta) Ruissaloon. Matkan varrella vesibussit pysähtyvät Forum Marinumin, Ruissalon telakan ja Hirvensalon Pikisaaren pysäkeillä. 

Ajalla 1.6. – 12.8 liikennöidään iltaisin myös yksi lisävuoro Martinsillalta Ruissalon telakalle ja takaisin. Lisävuoro lähtee Martinsillalta kohti Ruissaloa klo 20 ja Ruissalon telakalta takaisin keskustaan klo 20.30. Muina aikoina vesibussin viimeinen vuoro lähtee Martinsillalta Ruissaloon klo 18.30 ja kansanpuistosta takaisin keskustaan klo 19.15. Lisävuoro palvelee erityisesti Ruissalon telakan alueella toimivan Linnateatterin kesäteatterin asiakkaita, mutta myös esimerkiksi alueella ulkoilevia sekä ravintoloiden asiakkaita.

Matka vesibussissa maksetaan aivan kuten Fölin bussiliikenteessäkin: matkakortilla, pankkikortin lähimaksulla, mobiililipulla tai käteisellä. Hinnat ovat samat kuin bussiliikenteessäkin. Kertalipuilla on kahden tunnin vaihto-oikeus muuhun Föli-liikenteeseen. Lähimaksulla maksettaessa lähimaksuominaisuudella varustettua maksukorttia tai mobiililaitetta näytetään lukijalaitteelle. Lisätietoa lähimaksamisesta voit lukea täältä.

 

Vinkki!

Voit seurata Fölin vesibussien liikkeitä reittioppaasta. Vesibussi on linja 180.

Lisätietoa ja aikataulut: foli.fi/vesibussi