Siirry sisältöön
Turun seudun joukkoliikenne
kuvituskuva

Ei käteismaksuja toistaiseksi

uutiset

|

Päätöksenteko

|

Liput ja hinnat

|

Tiedote

|

20.12.2021

Käteisellä rahalla ei voi maksaa bussimatkaa toistaiseksi. Maskisuositus jatkuu liikenteessämme.

Föli lopetti käteisen rahan vastaanoton busseissa koronaviruksen omikronvariantin leviämisen ehkäisemiseksi 22.12.2021. Se tarkoittaa sitä, että Föli-busseista ei voi ostaa käteisellä kertalippua. Bussimatkan maksu onnistuu lähimaksulla (pankki- tai luottokortti, mobiililaite), matkakortilla tai mobiililipulla, jonka voi ostaa Föli-sovelluksesta. Lisäksi kertalippuja ja vuorokausilippuja on saatavilla li-alueen R-kioskeista sekä lin lippuautomaateista, joita on mm. Hansakorttelissa ja ICT-Cityssä Kupittaalla.

Suosittelemme käyttämään kasvomaskia pysäkeillä ja busseissa. Maskisuositus koskee 12 vuotta täyttäneitä.

Heikentyneessä koronavirustilanteessa jokaisen matkustajan toiminnalla on väliä. Kasvomaskin käyttämisen lisäksi kannattaa huolehtia hyvästä käsihygieniasta. Muihin matkustajiin kannattaa pyrkiä pitämään turvaväliä myös pysäkillä. Jos matkustaminen ruuhka-aikaan ei ole välttämätöntä, kannattaa matkustaminen ajoittaa muihin aikoihin. Ruuhkaisinta Fölin liikenteessä on arkisin noin klo 7–8:30 ja 13–16:30. Viikonloppuisin vastaavia ruuhkapiikkejä ei ole. 

Kootusti tietoa koronaviruksen vaikutuksista Fölin liikenteeseen ja palveluihin: foli.fi/korona (Avautuu uudessa välilehdessä)