Siirry sisältöön
Turun seudun joukkoliikenne
""

Fölikaveritoiminta laajenee – Föli etsii nyt lisää senioreita vapaaehtoisiksi 

uutiset

|

Osallistu ja vaikuta

|

6/10/2022

Turun seudun joukkoliikenne Föli laajentaa viime kesänä Turussa alkanutta fölikaveritoimintaa. Fölikaverit ovat vapaaehtoisia senioreita, jotka opastavat ja auttavat muita seniori-ikäisiä joukkoliikenteen käytössä. Opastus voi liittyä bussireitteihin, Fölin digipalveluiden käyttöön tai käytännön bussimatkustamiseen. 

Toimintaa laajennetaan kesän aikana muihin Föli-alueen kuntiin eli Raisioon, Kaarinaan, Naantaliin, Lietoon ja Ruskolle. Näissä kunnissa fölikaveritoiminta tulee käynnistymään elo-syyskuussa ja jatkumaan kokeiluluontoisesti lokakuulle. Jatkossa toimintaa on tarkoitus pitää käynnissä huhtikuusta noin lokakuuhun. Fölikaveritoimintaa kehitetään ja toteutetaan yhteistyössä kuntien ja paikallisten senioritoimijoiden kanssa. 

Föli ja hankkeessa mukana oleva Valonia etsivät nyt senioreita uusiksi fölikavereiksi kaikissa Föli-alueen kunnissa eli Kaarinassa, Naantalissa, Liedossa, Ruskolla, Raisiossa ja Turussa. Fölikaveriksi ryhtymisen vaatimuksena on vain kertynyttä kokemusta Fölissä matkustamisesta ja ennen kaikkea kiinnostus vapaaehtoistyöhön. Fölikaverit saavat koulutuksen tehtävään, matkakorttiedun, vakuutuksen ja tukea matkan varrella.  

Fölikaveriksi voi ilmoittautua osoitteessa https://www.lyyti.fi/reg/folikaveri  

Fölikaveritoiminta on jo käynnissä Turussa, jossa fölikavereita voi tulla tapaamaan torstaisin klo 12–14 Kauppatorin Monitoriin. Fölikavereilta voi kysyä neuvoa kaikkeen joukkoliikenteen käyttöön liittyvään. Fölikaverin kanssa voi myös sopia erillisen ajankohdan yhteiselle matkalle, jolloin bussilla matkustamista voi harjoitella käytännössä. Opastus on maksutonta ja sitä on saatavilla syyskuun loppuun asti, mutta heinäkuun ajan toiminta on tauolla.  

Lue lisää fölikaveritoiminnasta: foli.fi/kaverit

Fölin palvelut seniorille – tule tutustumaan fölikaveritoimintaan!

Järjestämme elokuussa tilaisuuksia, joihin voit tulla kuulemaan fölikaveritoiminnasta ja Fölin muista palveluista senioreille:

  • Kaarina, Kaarina-sali ke 3.8. klo 9-11
  • Lieto, Liedon valtuustosali to 11.8. klo 12-14
  • Naantali, Naantalin valtuustosali ke 17.8. klo 12-14
  • Rusko, Ruskon seurakuntatalo to 25.8. klo 13-15
  • Raision osalta tilaisuuden ajankohta tarkentuu myöhemmin