Siirry sisältöön
Turun seudun joukkoliikenne
""

Fölikaveritoiminta käynnistyy Kauppatorin Monitorissa

uutiset

|

Osallistu ja vaikuta

|

Uudistukset

|

4/14/2022

Fölin viime vuonna lanseeraama fölikaveritoiminta jatkuu tänä kesänä. Fölikaverit ovat vapaaehtoisia senioreita, jotka opastavat ja auttavat muita seniori-ikäisiä joukkoliikenteen käytössä. Fölikaverilta saa apua esimerkiksi Fölin digipalveluiden käyttöön, mutta kaverin kanssa voi tutustua myös vaikkapa bussilinjoihin, joko kartan kanssa tai yhdessä tehtävällä bussimatkalla.

 

Fölikavereita voi tulla tapaamaan Kauppatorin Monitoriin torstaisin klo 12–14. Toiminta käynnistyy 14.4. ja jatkuu läpi kesän. Opastusta ei ole heinäkuussa eikä helatorstaina 26.5. Toiminta on suunnattu yli 65-vuotiaille.

Fölikaverit ovat kokeneita joukkoliikenteen käyttäjiä, jotka ovat valmiita neuvomaan joukkoliikenteen käyttöä kädestä pitäen. Paikan päällä tapahtuvan opastuksen lisäksi Kauppatorin Monitoriin voi tulla myös sopimaan yhteisen matkan tehtäväksi jonakin toisena päivänä. Opastus on maksutonta, mutta fölikaverin kanssa tehdyt matkat opastettava maksaa itse.

Toimintaa kokeiltiin ensimmäisen kerran kesällä 2021, jolloin fölikaverit opastivat kesä–elokuun aikana yli 250 henkeä. Kokemukset olivat positiivisia niin opastettavien kuin opastajina toimivien fölikavereiden näkökulmasta. Senioreiden kynnys kokeilla uusia digipalveluja saattaa olla korkea, mutta esimerkiksi Fölin reittioppaan käytön oppineet kokivat palvelun helpottaneen joukkoliikenteen käyttöä merkittävästi.

Lisätietoa toiminnasta: föli.fi/kaverit

Fölikaveritoimintaa laajennetaan myös muihin Föli-alueen kuntiin eli Raisioon, Kaarinaan, Naantaliin, Lietoon ja Ruskolle tulevan kesän aikana. Föli ja Valonia etsivät parhaillaan yhteistyökumppaneiksi senioritoimijoita näistä kunnista. Toiminnan laajentamisen myötä kunnissa tullaan järjestämään Föli-tilaisuuksia ja kartoitetaan kiinnostuneita seniori-ikäisiä, jotka haluavat ryhtyä uusiksi fölikavereiksi. Toiminnan tavoite on madaltaa seniorien kynnystä käyttää kestäviä kulkumuotoja vertaistuen avulla. Toimintamalli on muotoiltu yhdessä seniori-ikäisten kanssa.