Siirry sisältöön
Turun seudun joukkoliikenne
Föli.fi kertoo nyt perutut vuorot

Föli.fi kertoo nyt perutut vuorot

uutiset

|

Uutiset

|

8/31/2021

Föli.fi kertoo jatkossa bussivuorot, jotka jäävät ajamatta. Perutut vuorot näkyvät etusivulla "Häiriöt ja muutokset liikenteessä"-osiossa sekä arkistossa Vuoroperuutukset-välilehdellä.

Tieto peruuntuneista vuoroista näkyy myös bussipysäkkien aikataulunäytöillä, Fölin reittioppaassa ja Föli-sovelluksessa.

Ajamatta jäävien vuorojen osuus Fölin liikenteessä on hyvin pieni: yleensä alle 0,1 % koko liikenteestä. Yleisin syy ajamatta jäävälle vuorolle on jokin kesken matkan iskenyt tekninen vika. Myös sääolosuhteet voivat aiheuttaa peruttuja vuoroja: talvella bussin voi olla mahdotonta kulkea, jos liukasta tietä ei ole hiekoitettu. Kesällä pahimmat myrskyt voivat estää vesibussien kulkemisen.

Jos bussi menee rikki kesken matkan, paikalle tuodaan toinen bussi aina kun se on mahdollista. Näin matkustajat pääsevät jatkamaan matkaansa mahdollisimman pian. Joskus bussivarikko on kuitenkin niin kaukana, että seuraava aikataulunmukainen vuoro ehtii paikalle ennen varabussia.

Peruttujen vuorojen ilmoittamisesta on sovittu Fölin ja liikennöitsijöiden välillä uusimmissa liikennöintisopimuksissa. Aiemmin reaaliaikaista ilmoittamista ei ole vaadittu, joten osa perutuista vuoroista ei vielä näy matkustajille. Käytäntö tulee yleistymään lähivuosina liikennöintisopimusten uusimisen myötä.