Siirry sisältöön
Turun seudun joukkoliikenne
Fölläreitä Vähätorilla

Ensimmäinen kuukausi fölläreiden kyydissä

uutiset

|

Föli-fillarit

|

8/12/2022

Tämän kauden ensimmäiset föllärit saapuivat katukuvaan 8.7., joten olemme jo reilun kuukauden verran voineet tutustua niihin ja liikkua niillä ympäri kesäistä Turkua. Pyörät ovat jo alkaneet löytämään käyttäjänsä, ja pyöränkäyttötiedoista voikin huomata muutamat kiinnostavat asiat.

 

  1. Suosikkiasema: Ikituuri, Ylioppilaskylässa. 488 vuokrauksella (2. Föri; 457, 3. Vähätori;373)
  2. Suosikkimatkat: Ikituuri-Ikituuri 79 matkaa, (2. Föri-Föri 74, 3. Ruissalon Saronniemi-Ruissalon Saronniemi 56)
  3. Suosikkimatkat (eri asemien välillä): Föri-Kristiinankatu 45 matkaa, (2. Föri-Vähätori 42, 3. Ikituuri-Vähätori 37)

 

Käyttäjiä fölläreillä on ollut jo 2680, joista 53% käyttää fölläriä satunnaisesti, 37% käyttää fölläriä jäsenyyden kautta ja 16% ovat vierailijoita joiden puhelinnumerot ovat toisesta maasta. Päivittäin uusia käyttäjiä on 50 ja 100 välillä. Eniten myyty jäsenyys on kuukausijäsenyys, jota on kaiken kaikkiaan myyty 506 kappaletta, kun taas Fölin kausikortin yhteydessä olevia jäsenyyksiä on ollut 423 kappaletta. Koko kauden jäsenyyden ovat hankkineet 61 henkilöä.

Pyöräasemien määrä on säänneltävissä ja tähän mennessä ainoastaan yhtä aktiivista asemaa ei ole vielä käytetty, nimittäin Paavintien asema Halisissa.

Jokaista pyörää käytetään keskimäärin kerran päivässä, ja suurimmaksi osin pyöräilijät matkaavat 15 minuuttia kerralla (48%) mutta saman verran ihmisiä pyöräilee yli 30 minuuttia. Suurimmaksi osaksi matkaa taittuu 1-2 kilometriä (32%), pitkiä tai hyvin lyhyitä matkoja ei fölläreillä paljon pyöräillä; alle puoli kilometriä pyöräilee 7% ja yli 5 kilometriä pyöräilee vain 8%.

Näemme pian, miten syksyn työ ja koulupyöräily vaikuttaa fölläreihin, niitä kun voi kätevästi yhdistellä esimerkiksi bussi liikenteeseen, tai miksi ei jättää autoa sopivaan parkkiin ja kulkea loppumatka kätevästi pyörän selässä. Fölin kausikorttiin kuuluukin tunnin föllärin käyttö, jota voi hyödyntää rekisteröimällä kausikortin numeron sovellukseen.

Tarkemmat tiedot fölläreiden käyttöönotosta löydät klikkaamalla tätä linkkiä.

Fölläreiden käyttöön opastetaan myös pyörämessuilla 13.8.2022 klo 10-15 Turun Vanhalla Suurtorilla.