Työmatkasetelit

Työmatkasetelit

Työmatkaseteli on kätevä tapa toteuttaa työsuhdematkalippu. Seteli toimii samankaltaisesti kuin lounasseteli. Työmatkaseteleitä työntekijöilleen tarjoavan yrityksen imago paranee ja houkuttelevuus työnantajana lisääntyy. Työntekijöiden hyötyliikunnan määrä kasvaa, kun työmatkat kuljetaan bussilla. Työsuhdematkalippu on 3400 euron enimmäismäärään saakka kokonaan verovapaa luontaisetu.

Sähköinen työmatkaseteli

Sähköinen työmatkaseteli kulkee joko työntekijän matkapuhelimessa tai erillisellä matkakortilla. Sähköistä työmatkaseteliä tarjoavat tällä hetkellä Eazybreak Oy, Smartum Oy, Edenred Finland Oy ja ePassi Payments Oy.

Eazybreakillä voi maksaa Kauppatorin Monitorissa, Skanssin Monitorissa, Naantalin asiointipisteessä, Raision kirjastossa, Matkahuollossa ja Föli-alueen R-kioskeissa.
Smartumilla voi maksaa Kauppatorin Monitorissa, Skanssin Monitorissa, Naantalin asiointipisteessä, Raision kirjastossa, Matkahuollossa, Föli-alueen R-kioskeissa ja Stockmannin tavaratalossa.
ePassilla voi maksaa Kauppatorin Monitorissa, Skanssin Monitorissa, Naantalin asiointipisteessä, Raision kirjastossa, Föli-alueen R-kioskeissa sekä Stockmannin tavaratalossa.
Edenredillä voi maksaa Kauppatorin Monitorissa ja muissa palvelupisteissä sekä R-kioskeilla.

 

Eazybreak

  • Eazybreak Työmatkaseteli on sähköinen etuseteli, joka kulkee matkapuhelimessa. Työnantaja hoitaa työntekijöiden rekisteröimisen Eazybreak Palveluun, jonka jälkeen työntekijöillä on oikeus työmatkasetelien käyttöön työnantajan määräämästä ajankohdasta alkaen. Mobiiliseteli toimii kaikissa matkapuhelimissa: älypuhelimissa palvelua käytetään sovelluksessa ja vanhemmilla matkapuhelimissa käyttö onnistuu tekstiviestillä.

Smartum

  • Smartum Työmatkasaldon tilaaminen tapahtuu työnantajan omassa Smartum-verkkopalvelussa. Työmatkasaldo ladataan työntekijän omalle Smartum-tilille, ja maksaminen tapahtuu mobiililaitteessa QR-koodin avulla. Työnantaja voi tarjota ja ladata työmatkasaldoa kerralla vaikka koko vuodeksi tai toistuvana esim. kerran kuukaudessa. Työntekijälle ladattu saldo on voimassa 15 kuukautta lataushetkestä. Mahdollisesti käyttämättä jäänyt saldo palautuu työnantajan Smartum-tilille uudelleen jaettavaksi.

Edenred

  • Edenred Työmatka -kortti (ent. Ticket Transport®) on henkilökohtainen ja turvallinen työmatkaetukortti, jolle työnantaja lataa etua verkossa Edenredin tilaus- ja hallintatyökalun kautta. Kortilla voi maksaa henkilökohtaisen matkakortin latauksen tai käyttää mobiililippujen maksamiseen (mm. HSL ja Föli). Korttia veloitetaan aina maksun todellisen summan mukaisesti ja siinä on mahdollisuus lähimaksuun. Kortilla suoritetut maksutapahtumat vahvistetaan allekirjoituksella PIN-koodin syötön sijaan. Edenred-työmatkakortilla voi maksaa Föli-kortin latauksen myös nettilatauspalvelussa osoitteessa nettilataus.turku.fi (maksutavaksi valitaan Mastercard) sekä Fölin mobiilisovelluksessa (maksutavaksi valitaan Edenred).

ePassi

  • ePassi on työsuhde-etujen mobiilimaksuväline, jolla voi maksaa paikan päällä mobiilisovelluksella tai kertomalla matkapuhelinnumeron. ePassilla työnantaja maksaa vain todellisen käytön mukaan. Palvelu toimii kaikilla matkapuhelimilla.

 

Verotus

Työsuhdematkalippu on 3400 euron enimmäismäärään saakka kokonaan verovapaa luontaisetu. Lue lisää verohallinnon sivuilta.

Suosittele