Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnan käsittelyyn tulevia asioita

22.10.2020 15:49

Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnan käsittelyyn tulevia asioita

Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta kokoontuu keskiviikkona 28.10.2020. Kokouksessa käsitellään mm. talouden 3. osavuosikatsausta ja valtionavustuspäätöksiä.

Talouden 3. osavuosikatsaus

Lautakunnalle esitetään arvio vuoden 2020 toteutumasta. Fölin matkamäärä on koronavirusepidemian takia ennennäkemättömän pieni, eikä matkamäärä- tai lipputulotavoitteisiin ole mahdollista päästä tänä vuonna. Matkamäärä on noin -35 % viime vuoteen verrattuna ja on odotettavissa, että tilanne jatkuu samankaltaisena loppuvuoden ajan. Lipputulovajetta kertyy arviolta noin 11 miljoonaa euroa koko Seudullisen joukkoliikenteen osalta vuonna 2020. Menoja on koronatilanteen takia karsittu vuoden aikana yhteensä noin kolmen miljoonan euron edestä.

Vuoden 2020 valtionavustuspäätökset

Valtio maksaa Seudulliselle joukkoliikenteelle akuutista koronatilanteesta johtuvaa tukea 47% lipputulovajeesta, ja lisäksi MAL-sopimuksessa sovittua perusrahoitusta ja ilmastoperusteista tukea. Lisäksi valtio myönsi tukea joukkoliikenteen käytön elvyttämiseen, johon pyritään markkinoinnin ja tiedotuksen keinoin sekä kehittämällä teknisiä ratkaisuja. Kaikki edellä mainitut tuet auttavat merkittävästi joukkoliikennettä ja mahdolliset budjettiylitykset ovat jäämässä vähäisiksi.

Kokouksen esityslista.
 

Suosittele

Ajankohtaista

16.11.2020 14:55
Flunssaoireisena ei tule matkustaa joukkoliikenteellä.
12.11.2020 11:25
Kokouksessa käsitellään mm. Fölin laajenemisselvitystä ja asiakastyytyväisyystutkimusta.