Siirry sisältöön
Turun seudun joukkoliikenne

Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnan käsittelyyn tulevia asioita

uutiset

|

Uutiset

|

5/15/2020

Muokattu 22.5.

Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta kokoontuu keskiviikkona 20.5.2020. Kokouksessa käsitellään mm. matkakorttien lataamisen lopettamista busseissa sekä Fölin liikenteen palauttamista normaaliksi 1.6. alkaen.

Matkakorttien lataaminen busseissa loppuu

Lautakunnalle esitetään, että matkakortteja ei jatkossa ladata busseissa. Kertalippujen myynti jatkuu normaalisti heti, kun koronavirusepidemia sen sallii. Bussissa tehtävien latausten lakkauttamisesta on tehty päätös jo vuonna 2015. Silloin lautakunta päätti, että lataamisesta busseissa luovutaan, kun siihen on riittävät edellytykset. Bussikorttien latausmahdollisuudet ovat selvästi parantuneet Fölin aikana. Matkakorttien lataaminen onnistuu nettilatauspalvelussa, Föli-sovelluksessa, palvelu- ja latauspisteissä sekä lippuautomaateilla. Latauspisteitä on mm. alueen R-kioskeilla ja Prismoissa. Esitettävällä muutoksella pyritään liikenteen ja palvelun sujuvoittamiseen. Koronavirustilanteen takia käteismaksuista luovuttiin Fölin bussissa maaliskuun lopulla, joten asiakkaat ovat jo tottuneet uuteen käytäntöön ja on näin ollen sopiva aika pysyvälle muutokselle.

Lisäys 22.5.: Asian käsittely jäi 20.5. kokouksessa pöydälle eli päätöstä ei vielä syntynyt.

Föli liikennöi normaalein kesäaikatauluin 1.6. alkaen

Turun ja muiden Föli-kuntien sisäistä liikennettä sekä kuntarajat ylittävää liikennettä vähennettiin keväällä koronavirusepidemian seurauksena. Yhteiskunnan palatessa kohti normaalia, joukkoliikennetarjontaakin selkiytetään normaaliksi kesäajan liikenteeksi. 1.6.2020 alkaen palataan koulujen kesäloma-ajan aikatauluihin lukuun ottamatta linjan 1 lisäliikennettä satamaan sekä Myllyn lisäliikennettä. Myös yöliikenne käynnistetään normaalisti.

Kokouksen esityslista netissä:  http://ah.turku.fi/tksjlk/2020/0520010l/welcome.htm