Turun Kaupunginteatterin, Linnateatterin ja TFO:n pääsyliput sisältävät Fölin lipun

28.08.2019 12:18

Turun Kaupunginteatterin, Linnateatterin ja TFO:n pääsyliput sisältävät Fölin lipun

Yhä useamman tapahtuman pääsyliput sisältävät myös joukkoliikennelipun. Lippuyhteistyön Fölin kanssa aloittavat tänä syksynä Linnateatteri ja Turun filharmoninen orkesteri. Lisäksi vuosi sitten alkanut yhteistyö Turun Kaupunginteatterin kanssa jatkuu. Yhteislipuilla pyritään kannustamaan tapahtumakävijöitä saapumaan paikalle joukkoliikenteellä.

Erillistä bussilippua ei tarvita

Fölin ja Turun Kaupunginteatterin lippuyhteistyökokeilu alkoi syksyllä 2018. Kokeiluvuosi osoitti, että yhteistyötä kannattaa edelleen jatkaa ja käytäntö jatkuu näin ollen ainakin kevääseen 2020 saakka. Hyväksi todettu yhteislippukäytäntö laajeni vähitellen myös muihin tapahtumiin ja yhteislippu on viimeisen vuoden aikana ollut käytössä mm. TFO! Telakalla -festivaaleilla ja Turun musiikkijuhlilla. Syyskauden alkaessa yhteisliput saadaan käyttöön Linnateatterissa ja Turun filharmonisen orkesterin konserteissa.

- Lähdemme ilolla rakentamaan yhteistyötä Fölin kanssa. Haluamme mahdollistaa teatteriyleisölle sujuvan saapumisen esityksiimme ja rohkaista asiakkaita hyödyntämään joukkoliikennettä vihreänä valintana. Lisäksi Linnateatterin sijainti Turun ydinkeskustassa ja kesällä Ruissalon Tapahtumatelakalla eivät ole yksityisautoilijalle kaikkein helpoimpia ratkaisuja, joten suosittelemme rentouttavan teatterikokemuksen takaamiseksi hyppäämään Fölin kyytiin, kertoo Linnateatterin markkinoinnista vastaava tuottaja Annukka Vauhkonen.

Turun filharmoninen orkesteri aloitti yhteistyön Fölin kanssa jo tämän vuoden toukokuussa, kun Ruissalon telakalla järjestetyn TFO telakalla! -festivaalin konserttiliput sisälsivät joukkoliikennelipun. Asiakkaat saapuivat konsertteihin bussin lisäksi Fölin vesibussilla, joka liikennöi Hirvensalon Pikisaaren ja Ruissalon kansanpuiston lisäksi Ruissalon telakalle.

- TFO:lle on tärkeää löytää ympäristöystävällisiä ratkaisuja toiminnassaan ja tukea myös yleisöjään kestäviin valintoihin taiteen parissa. Föli-lippu on erityisen toimiva Konserttitalon kävijöille, kun suuri osa joukkoliikennealueen busseista kulkee Puutorin kautta tai sen läheltä, ja parkkitilaa on toisaalta rajoitetusti. TFO telakalla! -tapahtumassa kokeilussa ollut yhteislippu oli jo menestys!, iloitsee Turun filharmonisen orkesterin intendentti Maati Rehor.

Sekä Turun Kaupunginteatterin, TFO:n konserttien että Linnateatterin liput kelpaavat Fölin liikenteessä 3 tuntia ennen ja 2 tuntia jälkeen tapahtuman. Lipulla voi matkustaa yhteensä neljä matkaa eli molempiin suuntiin voi käyttää tarvittaessa yhden vaihdon. Lippua näytetään bussin lukijalaitteelle, joka lukee lipussa olevan viivakoodin. Erillistä lippua ei siis tarvita. Kuuden kunnan yhteisellä joukkoliikennealueella on voimassa tasataksa eli sama lippu kelpaa Turussa, Kaarinassa, Raisiossa, Naantalissa, Liedossa ja Ruskolla.

 

Fölissä on käytössä ID-pohjainen maksujärjestelmä, joka mahdollistaa joukkoliikennelipun liittämisen osaksi seminaarikutsuja ja tapahtumien pääsylippuja. Matkaliput luetaan sähköisesti, joten ne voidaan toimittaa esimerkiksi sähköpostitse tai suoraan kutsuun tulostettuna.

 

Lue lisää:

www.foli.fi/yhteisliput
www.linnateatteri.fi
www.tfo.fi
www.teatteri.turku.fi

 

 

 

 

Suosittele

Ajankohtaista

20.01.2020 09:49
Uusi maksutapa pyritään saamaan käyttöön kevään aikana.
17.01.2020 09:17
Yölinjaa 89 esitetään liikennöitävän Pikkulaskiainen-opiskelijatapahtuman yhteydessä 13.2.
13.01.2020 14:26
Nobina tulee hoitamaan liikenteen 13 uudella dieselbussilla ja 12 uudella sähköbussilla.