TripGo-reittisovellus saapuu Turkuun

19.04.2017 10:00

TripGo-reittisovellus saapuu Turkuun

Australialainen TripGo-reittisovellus saapuu Turkuun – ensimmäisenä kaikista Suomen kaupungeista. TripGo on uudenlainen reittisovellus, joka tarjoaa reittivaihtoehtoja esimerkiksi joukkoliikennettä, polkupyörää ja taksia yhdistellen. Sovelluksella voi helposti ostaa myös Fölin lippuja.

Yhä useammat yhdistelevät päivittäisessä liikkumisessaan joukkoliikennettä ja polkupyörää, taksia tai omaa autoa. Uusi TripGo-sovellus tarjoaa reittivaihtoehtoja kaikkia liikennemuotoja yhdistellen. Hakukriteeriksi voi valita nopeuden, edullisuuden, luonnon kuormittavuuden tai jopa kalorien kulutuksen. Palvelu toimii reaaliajassa ja hyödyntää GPS-paikannusta – käyttäjä voi siis hakea itselleen sopivan reitin mistä vain, minne vain.

Föli-alueella liikkuvat saavat ensimmäisenä käyttöönsä myös TripGon tarjoaman maksuominaisuuden. Niin kutsutun pay-as-you-go-maksamisen avulla käyttäjän ei tarvitse ennakkoon arvioida, suunnitella tai maksaa omaa liikkumistaan, vaan sovelluksen avulla voi käyttää kaikkia Fölin palveluita ja maksaa vain tekemistään matkoista. Perinteiseen reittioppaaseen verrattuna uutta on myös kalenteritoiminto, jonka avulla sovellus tarjoaa omien menojen mukaan räätälöityjä reittivaihtoehtoja.

Suomen ja erityisesti Turun avoimet rajapinnat houkuttelevat liikennepalveluja kehittäviä yrityksiä kaikkialta maailmasta kehittämään palvelujaan juuri tänne. Uusien, joustavien liikkumispalveluiden kehittäminen on muihin Suomen kaupunkeihin verrattuna ollut Turussa poikkeuksellisen nopeaa ja ketterää, ja Turun kaupunki haluaa tehdä joukkoliikenteestä yhä houkuttelevampaa. Mobiililiput TripGossa mahdollistaa turkulainen PayIQ: maksu tapahtuu helposti sovelluksen sisällä.

 - Ihmiset liikkuvat enemmän kuin koskaan aiemmin. Yhä harvempi omistaa auton ja ihmiset kaipaavat uudenlaisia, joustavia palveluja. TripGo tarjoaa eri kulkumuotoja yhdistelevän reittihaun ja maksumahdollisuuden samassa sovelluksessa. Jokaisen matkaan voi suunnitella ja maksaa joustavasti, Reittikioskin perustaja, toimitusjohtaja Jani Rytkönen kertoo.

TripGo-palvelu toimii yli 200 kaupungissa maailmalla ja Suomessa. Maksuominaisuus on tulossa myöhemmin myös muihin Suomen kaupunkeihin. Rion olympialaisten virallisena reittioppaanakin toiminut TripGo on australialaisen SkedGon kehittämä reittisovellus, ja nyt yrityksen suomalainen tytäryhtiö Reittikioski tuo reittisovelluksen Suomeen.

Lisätietoja:

Jani Rytkönen
Toimitusjohtaja, Reittikioski Oy
jani.rytkonen@reittikioski.fi
puh. +358503883640

 

TripGo on älykäs liikkumispalvelu, joka tuo kaikki kulkumuodot samaan sovellukseen. TripGo on saatavilla App Store- ja Google Play -sovelluskaupoista. TripGo-palvelun on kehittänyt SkedGo, joka on perustettu vuonna 2011. Sen pääkonttori sijaitsee Sydneyssä, ja yrityksellä on toimintaa myös Suomessa, Vietnamissa, Argentiinassa, Saksassa sekä Yhdysvalloissa.

Suosittele

Ajankohtaista

30.11.2017 12:01
Sovelluksesta löytyy nyt myös Fölin reittiopas.
29.11.2017 10:48
Vesibussi palaa liikenteeseen keväällä 2018.