Suosittelemme kasvomaskin käyttöä

28.01.2021 08:36

Suosittelemme kasvomaskin käyttöä

Föli suosittelee kasvomaskin käyttöä kaikille matkustajille. Mikäli mahdollista, matkustaminen kannattaa ajoittaa ruuhka-aikojen (klo 7–9 ja 14–17) ulkopuolelle. Pääsääntöisesti ruuhkaisinta on aamuisin Turun keskustan suuntaan kulkevissa busseissa sekä iltapäivisin keskustasta poispäin kulkevissa busseissa.

Föli toivoo, että mahdollisimman moni käyttäisi kasvomaskia. Niiden käyttö ei kuitenkaan esimerkiksi lääketieteellisten syiden vuoksi ole kaikille mahdollista, joten kyse on suosituksesta, ei velvoitteesta. Myöskään kaikki kuljettajat eivät käytä kasvomaskia. Fölin sopimusliikennöitsijät ovat hankkineet kasvomaskeja kuljettajilleen, mutta niiden käyttö on vapaaehtoista. Kuljettajien on pidettävä huolta liikenneturvallisuudesta koko työvuoronsa ajan ja kasvomaski saattaa vaikuttaa negatiivisesti työn tekemiseen esimerkiksi silmälasien huurtumisen tai hiilidioksidimäärän nousun takia. Föli seuraa maskiohjeistuksessaan kansallisia ja alueellisia suosituksia, ja tarkentaa omaa ohjeistustaan tarvittaessa.

Föli muistuttaa, että flunssaoireisena ei tule matkustaa joukkoliikenteellä. Bussissa ja pysäkeillä on hyvä pyrkiä pitämään etäisyyttä muihin matkustajiin. Hygieniasta tulee huolehtia pesemällä kädet usein, lisäksi Fölin busseissa on tarjolla käsidesiä. Föli suosittelee välttämään käteisen käyttöä ja käyttämään lähimaksamista, mobiililippua ja lataamaan matkakortin esim. nettilatauspalvelussa.

Suosittele

Ajankohtaista

25.02.2021 14:28
3.3. kokouksessa käsitellään mm. tilinpäätöstä ja sähköbussiliikenteen laajentamissuunnitelmaa.
16.02.2021 13:43
Maanantaista 1.3. alkaen Fölin busseissa ei voi ladata matkakorttia.
16.02.2021 12:20
Kurkkaa Fölin lähimatkailuvinkit!