Seniorit tutustuvat Fölläreihin kaupunkipyöräkokeilussa

30.09.2020 15:44

Seniorit tutustuvat Fölläreihin kaupunkipyöräkokeilussa

Föli ja Valonia toteuttavat syys-lokakuun aikana kaupunkipyöräkokeilun, jossa seniorit tutustuvat Föli-fillareiden käyttöön. Kokeilu ulottuu yli sukupolvien, sillä senioreita on opastamassa nuoria.

Kokeilussa on mukana seitsemän kaupunkipyöräilystä kiinnostunutta senioria. Kokeilu polkaistiin käyntiin rekisteröitymällä yhdessä Föllärin käyttäjäksi – lähes kaikkiin kausikortteihinhan sisältyy kaupunkipyörien käyttöoikeus. Läpi kokeilun osallistujilta kerätään palautetta pyöräjärjestelmän kehittämiseksi.

Mukana kokeilussa on myös kuusi nuorta, jotka kannustavat ja auttavat Fölläreiden käytössä. Jenni ja Elli, Niclas ja Arttu sekä Sanni ja Janika tallentavat kokeilun tunnelmia Fölin Instagram-tilille valokuvin, videoin ja haastatteluin.

Kokeilun aikana seniorit saavat myös vinkkejä pyöräilyyn Turun ammattikorkeakoulun fysioterapian opiskelijoilta. Opiskelijat havainnoivat ja arvioivat pyörien soveltuvuutta senioreille. Jaamme parhaat pyöräilyvinkit Fölin kanavissa kokeilun päätyttyä!

Kokeilu liittyy eurooppalaiseen GreenSAM-hankkeeseen, jonka tavoitteena on edistää ikääntyvän väestön joukkoliikenteen käyttöä. Hankkeen merkeissä toteutimme jo vuosi sitten vertaistukikokeilun, jossa seniorit opastivat toisiaan bussin käytössä. Hankkeessa osallistetaan ikäihmisiä siten, että joukkoliikenne- ja muussa kaupunkisuunnittelussa huomioitaisiin ikäystävällisyys entistä paremmin. Vertaistuen huomattiin jo edellisessä kokeilussa tarjoavan senioreille matalamman kynnyksen siirtyä joukkoliikenteen käyttäjäksi.

Seuraa kokeilun tunnelmia Fölin Instagram-tilillä.

Suosittele

Ajankohtaista

09.10.2020 11:46
Kilpailutusvuorossa olivat linjat 99, P1, P2, P3 ja 300. Uudet sopimukset alkavat heinäkuussa 2021.
02.10.2020 08:39
Lautakunta kokoontuu keskiviikkona 7.10.2020. Kokouksessa käsitellään mm. yöliikenteen supistamista.
30.09.2020 15:35
Kokeilun tunnelmia seurataan Fölin Instagram-tilillä.