Esteettömyys

Esteettömyys

Lähes kaikki Turun seudun joukkoliikenteen bussit ovat matalalattiaisia. Etu- ja keskioven välisellä alueella ei ole askelmaa, mikä helpottaa bussiin nousemista ja sen sisällä liikkumista.
Turun kaupungin alueella liikennöi palvelulinjoja, jotka sopivat erityisesti iäkkäille tai liikuntarajoitteisille. Palvelulinjojen bussit ovat kokonaan matalalattiaisia, leveäovisia ja niissä on väljät sisätilat. Ajoluiskan ansiosta myös pyörätuolilla pääsee kätevästi kyytiin. Muusta joukkoliikenteestä poiketen palvelulinjojen bussit voivat pysähtyä myös varsinaisten pysäkkialueiden ulkopuolella.

Joukkoliikenteen palvelutoimisto Turun keskustassa on esteetön ja sijaitsee katutasossa osoitteessa Aurakatu 5.

Lastenvaunut

Lasta lastenvaunuissa kuljettava saa matkustaa Turun seudun joukkoliikenteessä maksutta. Keskioven läheisyydessä on tilaa lastenvaunuille, -rattaille ja pyörätuoleille; käytävää ei kuitenkaan saa tukkia.
Bussiin noustessa tai matkan aikana lapsen ei tarvitse istua vaunuissa. Huolehdi tällöin, että lapsi istuu penkillä turvallisesti. Poistukaa autosta yhdessä tai anna lapsen poistua ensin. Kuljettaja ei välttämättä huomaa peileistä yksin autoon jäänyttä lasta.

Liikuntaesteiset

Kaikissa busseissa on erityisesti iäkkäille ja liikuntaesteisille varattuja istumapaikkoja, jotka löytyvät bussin etuosasta. Tarvittaessa bussista voi poistua etuoven kautta.

Näkövammaiset

Näkövammainen voi bussiin noustessaan pyytää kuljettajalta apua matkakortin leimaamiseen. Kuljettaja kertoo samalla, paljonko kortille jäi saldoa. Jos näkövammaisella on saattajaan oikeuttava vammaisten matkakortti, saa hänen saattajansa matkustaa mukana maksutta.

Pyörätuolit ja rollaattorit

Pyörätuolissa matkustavalta henkilöltä ja hänen saattajaltaan ei peritä maksua. Maksua ei peritä myöskään saattajaan oikeuttavalla vammaisten kortilla matkustavan henkilön saattajasta.
Rollaattorin kanssa bussiin voi nousta keskiovesta, mutta matkakortti täytyy käydä leimaamassa tai kertalippu ostamassa etuoven luona. Tarvittaessa apua voi pyytää kanssamatkustajilta tai kuljettajalta.
Ns. sähkömopedeja ei kuljeteta busseissa, koska niille ei ole riittävää turvavarustusta.

 

Suosittele