Missä sinä pysähdyt? Kerro se muillekin!

14.06.2018 12:07

Missä sinä pysähdyt? Kerro se muillekin!

Turun seutu on täynnä mitä upeampia ajanviettokohteita. On kauniita piknikpaikkoja, mielenkiintoisia nähtävyyksiä, ihania kahviloita sekä patikointireittejä hienoissa maisemissa. Uudesta Fölin ylläpitämästä pysähdyntäällä.fi-palvelusta löytyy vinkkejä Föli-reitin varrella olevista pysähtymisen arvoisista paikoista ja siellä voi myös suositella kohteita muille käyttäjille. Palvelu toimii Fölin liikennöintialueella eli Turussa, Kaarinassa, Raisiossa, Liedossa, Naantalissa ja Ruskolla. Pysähtymisellä viitataan bussipysäkkiin ja pysähdyntäällä-merkinnät tehdäänkin kohdetta lähimpänä olevalle bussipysäkille. Kaikkiin palvelussa esillä oleviin kohteisiin pääsee siis joukkoliikennettä käyttäen. Mukana on myös Föli-fillareiden, eli Turussa käytössä olevien kaupunkipyörien asemapaikat sekä Aurajoelta Ruissaloon ja Pikisaareen kesäisin liikennöivien vesibussien pysäkit.

Karttamerkinnät on jaoteltu kuuteen eri kategoriaan: kulttuuri, luonto, herkuttelu, lepo, liikkuminen ja ostokset. Kohteita voi etsiä kartalta tai hakua apuna käyttäen sijainnin ja/tai kategorian perusteella, kuten ”Kaarina” ja ”urheilu”. Karttapohjaiseen palveluun tehdyistä merkinnöistä voi myös tykätä ja niitä voi jakaa sosiaalisessa mediassa. Merkinnän voi tehdä palveluun nimettömänä ja rekisteröitymättä. Se tulee näkyviin palveluun muutaman päivän viiveellä, sillä merkinnät tarkastetaan Fölissä manuaalisesti ennen kuin ne julkaistaan palvelussa.

Koko Turun seutu ja sen kohteet ovat vain 3 euron päässä

Pysähdyntäällä.fi-palvelun tavoitteena on lisätä koko Föli-alueen elinvoimaisuutta ja houkuttelevuutta sekä osoittaa alueen saavutettavuus joukkoliikenteellä. Kuntalaisten aktiivisuus on tärkeä osa palvelua, sillä se syntyy ja kehittyy ihmisten osallistumisen myötä.

Palvelussa voi kertoa vaikka kivasta leikkipuistosta ja uimarannasta, herkullisesta ravintolasta ja kahvilasta sekä kauniista sisustusputiikista. Saattaapa joku vinkata myös Turun seudun upeimman merinäkymän tai kaupunkimiljöön, joka on Föli-reitin varrella. Onko sinulla mielessäsi kohde, joka ansaitsisi enemmän näkyvyyttä ja josta haluaisit kertoa muillekin?

Koko Fölin alueella on voimassa tasataksa eli matkan hinta on sama sen pituudesta riippumatta. Aikuisen kertalippu maksaa 3 euroa ja lapsen 1,50 euroa. Kertalippumatkat sisältävät kahden tunnin vaihto-oikeuden. Matkakortilla maksettaessa hinta on kertalippua edullisempi. Katso siis menovinkit pysähdyntäällä.fi:stä, nappaa mukaan Fölin matkakortti tai 3 euroa kertalippua varten, ja koe koko Turun seutu! Kanssaihmisten suosituksia hyödyntäen omaan kotiseutuunkin voi tutustua ihan uudella tavalla.

Suosittele

Ajankohtaista

19.03.2019 07:41
Erillistä joukkoliikennelippua ei tarvita, vaan tapahtumalippu toimii myös bussilippuna.
15.03.2019 15:18
Turun oma kaupunkipyöräjärjestelmä on valittu yhdeksi vuoden 2018 parhaista pyöräilyteoista.