Matkakorttien lataaminen busseissa jatkuu, kunnes lähimaksaminen otetaan käyttöön

28.05.2020 09:36

Matkakorttien lataaminen busseissa jatkuu, kunnes lähimaksaminen otetaan käyttöön

Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päätti 27.5. kokouksessaan, että matkakorttien lataaminen käteisellä autoissa jatkuu siihen asti kunnes lähimaksaminen otetaan käyttöön. Lähimaksaminen saadaan käyttöön Fölin liikenteessä arviolta tulevana syksynä.

Bussissa tehtävien latausten lakkauttamisesta on tehty päätös jo vuonna 2015. Silloin lautakunta päätti, että lataamisesta busseissa luovutaan, kun siihen on riittävät edellytykset. Bussikorttien latausmahdollisuudet ovat selvästi parantuneet Fölin aikana. Matkakorttien lataaminen onnistuu nettilatauspalvelussa, Föli-sovelluksessa, palvelu- ja latauspisteissä sekä lippuautomaateilla. Latauspisteitä on mm. alueen R-kioskeilla ja Prismoissa. Lähimaksaminen ei mahdollista matkakortin lataamista bussissa, mutta sen myötä kertalipun voi maksaa bussissa lähimaksuominaisuudella varustetulla pankki- tai luottokortilla.

Muutoksella pyritään liikenteen ja palvelun sujuvoittamiseen.

Huomioithan, että käteismaksut ovat poissa käytöstä Fölin busseissa toukokuun loppuun saakka ja sen jälkeenkin suosittelemme lataamaan matkakortin esim. nettilatauspalvelussa.

Suosittele

Ajankohtaista

16.06.2020 10:41
Lippu on voimassa Fölin bussi- ja vesibussiliikenteessä.
15.06.2020 07:50
Tutkimus on VTT:n ja Linkker Oy:n toteuttama.
04.06.2020 14:45
Seudullinen joukkoliikenne tekee vuonna 2020 arvion Föli-alueen mahdollisesta laajenemisesta.