Siirry sisältöön
Turun seudun joukkoliikenne

Matkakorttien lataaminen busseissa jatkuu, kunnes lähimaksaminen otetaan käyttöön

uutiset

|

Uutiset

|

5/28/2020

Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päätti 27.5. kokouksessaan, että matkakorttien lataaminen käteisellä autoissa jatkuu siihen asti kunnes lähimaksaminen otetaan käyttöön. Lähimaksaminen saadaan käyttöön Fölin liikenteessä arviolta tulevana syksynä.

Bussissa tehtävien latausten lakkauttamisesta on tehty päätös jo vuonna 2015. Silloin lautakunta päätti, että lataamisesta busseissa luovutaan, kun siihen on riittävät edellytykset. Bussikorttien latausmahdollisuudet ovat selvästi parantuneet Fölin aikana. Matkakorttien lataaminen onnistuu nettilatauspalvelussa, Föli-sovelluksessa, palvelu- ja latauspisteissä sekä lippuautomaateilla. Latauspisteitä on mm. alueen R-kioskeilla ja Prismoissa. Lähimaksaminen ei mahdollista matkakortin lataamista bussissa, mutta sen myötä kertalipun voi maksaa bussissa lähimaksuominaisuudella varustetulla pankki- tai luottokortilla.

Muutoksella pyritään liikenteen ja palvelun sujuvoittamiseen.

Huomioithan, että käteismaksut ovat poissa käytöstä Fölin busseissa toukokuun loppuun saakka ja sen jälkeenkin suosittelemme lataamaan matkakortin esim. nettilatauspalvelussa.