Matkailijalle

Matkailijalle

Turun seudun joukkoliikenteen eli Fölin kyydissä voit matkustaa niin Turussa, Kaarinassa, Raisiossa, Naantalissa, Liedossa kuin Ruskollakin. Koko alueella on voimassa sama hinnasto. Föli-nimi juontaa juurensa lounaismurteen sanapariin ”ollaan fölissä”, joka tarkoittaa, että ”ollaan mukana” tai ”ollaan kyydissä”.

Bussista ostettava kertalippu maksaa aikuiselta 3 euroa ja alle 15-vuotiaalta 1,50 euroa (klo 23 jälkeen aikuiselta 4 euroa ja lapselta 2,50 euroa). Kertalippu on voimassa kaksi tuntia, jonka aikana bussia voi vaihtaa rajattomasti. Bussissa kelpaa vain käteinen raha.
Mikäli matkoja tulee useampia, kätevintä on ostaa matkailijalippu, joka on voimassa 1–7 tai 14 vuorokautta. Matkailijalipulla voit matkustaa rajattomasti, myös yöaikaan. Kortin kanssa säästyt myös kolikoiden kantamiselta!

Matkailijakortin voit ostaa Fölin palvelupisteistä tai mobiilisovelluksen kautta. Yhden vuorokauden lipun voi lisäksi ostaa kuljettajalta bussista. Tarkemmat hinnat voit tarkistaa Kerta- ja matkailijaliput -sivulta.

Fölin arvo-, kausi- tai tuplakortin voi saada myös ulkopaikkakuntalainen. Mikäli vierailet Turun seudulla säännöllisesti, kannattaa harkita esimerkiksi arvokorttia. Kortille ladattu summa on voimassa kolme vuotta lataushetkestä, ja kortti veloittaa bussissa 2,20 euroa per matka.

Bussien aikataulut, reittioppaan ja muun muassa linjaoppaan tunnettuihin kohteisiin löydät kätevästi Fölin nettisivuilta. Tarkempaa reitti- ja muuta busseihin liittyvää neuvontaa saat Fölin palvelutoimistosta, joka sijaitsee Kauppatorin kupeessa, osoitteessa Aurakatu 5. Myynnissä ovat kaikki Fölin lipputuotteet. Palvelutoimisto on auki arkisin klo 8–18 ja lauantaisin klo 9–14. Muissa Föli-alueen kunnissa lippuja myyvät yhteispalvelupisteiden tai kirjastojen yhteydessä olevat palvelupaikat.

Visit Turun matkailuinfo palvelee matkailijoita muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta vuoden jokaisena päivänä. Matkailuinfo sijaitsee korttelin päässä Fölin palvelutoimistosta, osoitteessa Aurakatu 2. Matkailuinfosta voi ostaa Fölin 1–14 vuorokauden matkailijakortteja. 

Katso myös:

Suosittele