Muut maksut

Muut maksut

Aikataulukirjat, kartat ja matkakortin suojakotelot

Aikataulukirjan saa maksutta Fölin palvelupisteistä. Palvelupisteissä myydään seuraavia tuotteita (sis. 24 % alv):

  • Linjakartta 2 €. Saatavilla on Turun kartan lisäksi Raision ja Naantalin sekä Kaarinan ja Liedon alueita kuvaavat kartat.
  • Kortin suojakotelo 1 €. Värivaihtoehdot vaihtelevat kausittain.

 

Lastenvaunut ja -rattaat sekä pyörätuolit

Lastenvaunuista, -rattaista ja pyörätuolista ei peritä maksua. Maksua ei peritä myöskään pyörätuolissa matkustavasta henkilöstä, lastenvaunuissa tai lastenrattaissa olevan lapsen tai pyörätuolissa olevan henkilön kanssa matkustavasta hoitajasta eikä saattajaan oikeuttavalla Fölin kausi- tai arvokortilla matkustavan saattajasta.

Muistathan, että bussiin mahtuu vain rajoitettu määrä vaunuja. Lapsen ei tarvitse istua rattaisssa matkan aikana. Aikuisen on huolehdittava omalta osaltaan lapsesta ja vaunuista matkan ajan. Vaunujen pyörät on lukittava ja mikäli lapsi on vaunuissa, on aikuisen oltava vierellä ja varmistettava vaunujen paikallaan pysyminen.

Lemmikkieläimet

Koirista ja kissoista ei peritä maksua. Koirat ja kissat kuljetetaan kuljettajan harkinnan mukaisesti niin, että jo kyydissä olevat matkustajat otetaan huomioon.

Polkupyörät

Polkupyörät kuljetetaan kuljettajan harkinnan mukaisesti. Polkupyörästä perittävä rahtimaksu on 6 €.

Taittopolkupyörät saa kuljettaa kokoontaitettuna maksutta.

Kolmipyöräiset rollaattorin omaiset potkulaudat rinnastetaan rollaattoreihin, eli niistä ei peritä ylimääräistä maksua. Lyhyet potkulaudat kuljetetaan myös maksutta. Pitkät potkulaudat, esim. kickbiket, rinnastetaan polkupyöriin ja niiden kuljettamisesta peritään rahtimaksu.

Rahtimaksu

Rahtimaksu peritään, kun asiakas tuo rahdin lähtevän linja-auton kuljettajalle ja maksaa paketin käteisellä. Paketti jätetään asiakkaan ilmoittamalle pysäkille. Rahtimaksu on 6 euroa (sis. alv 24 %)

Matkustajan huolehtimasta rahdista peritään aikuisten kertamaksu eli 3 euroa. Rahtitavaraksi katsotaan kaikki tavara, jota ei voida pitää henkilökohtaisena matkatavarana. Suksien kuljetuksesta ei peritä maksua. Vaarallisten aineiden (palavien nesteiden, kaasupullojen jne.) kuljettaminen matkustajatiloissa on kiellettyä.

Yölisä

Yölisää peritään arvokortti- ja kertalippumatkustajilta. Hinta määräytyy rahastuslaitteelta reaaliaikaisen kellonajan mukaan: yölisä peritään maksettaessa klo 23 - 04 välisenä aikana.

 

Suosittele