Linjalla 8 lisävuoroja Ruisrock-viikonloppuna 5.–7.7.

01.07.2019 11:02

Linjalla 8 lisävuoroja Ruisrock-viikonloppuna 5.–7.7.

Ruissalon linjalla 8 ajetaan Ruisrock-viikonloppuna 5.–7.7. runsaasti lisävuoroja. Ensimmäistä kertaa Turussa? Ensimmäistä kertaa Fölissä? Olemme koonneet alle vinkkejä, joilla kuljet festivaaleille sujuvasti.

Linjan 8 lähtöpaikka

Linja 8 Ruissalo–Puutori lähtee Puutorilta, pysäkiltä PT1. Linja pysähtyy myös päärautatieasemalla. Linja-autoasemalta, johon saapuvat pitkän matkan bussit, kannattaa kävellä Puutorille (n. 280 m).

Keskustasta Puutorille pääsee kaikilla Aninkaistensillan yli kulkevilla linjoilla, joista tiheimmin kulkevat linjat 2, 6, 7 ja 18.

Puutorille pääset myös hyppäämällä kaupunkipyörä föllärin selkään jollain yli kolmestakymmenestä asemasta. Puutorilla, aivan linjan 8 pysäkin vieressä, on fölläriasema, jolle voit palauttaa pyörän.

Linjan 8 reitti: Puutori  - Maariankatu - Brahenkatu - Ratapihankatu jne.

Ruissalon linjan pysäkki PT1

Linjan 8 aikataulu

Kaikkia vuoroja ei ole merkitty aikatauluun, jotta bussit voivat lähteä sitä mukaa, kun ne täyttyvät. Ylimääräisiä vuoroja ajetaan kiireisimpiin aikoihin molemmista suunnista. Osa näistä vuoroista aloittaa päärautatieasemalta. Aikataulussa kerrottua myöhempiä vuoroja ei kuitenkaan ajeta, joten viimeinen vuoro lähtee jokaisena päivänä klo 0:00.

Normaaliaikataulusta poiketen, Ruisrock-viikonlopun aikana ei ajeta Kansanpuiston, Kuuvan eikä Ruissalon kylpylän kautta. Kaikki vuorot ajetaan Saaronniemeen saakka.

 

Ruissalossa viikonlopun aikana poissa käytöstä ovat seuraavat pysäkit: torstaista 4.7. alkaen 595 Kansanpuisto, 570 Kansanpuistontie, 666 Kansanpuistontie ja 537 Kansanpuistontie. Perjantaista 5.7. alkaen suljettuna ovat pysäkit 533 Ruissalonsilta, 574 Ruissalonsilta ja 569 Rauhalantie. Kaikki pysäkit palaavat käyttöön maanantaiaamuna 8.7. Vesibussin Kansanpuiston pysäkki on poissa käytöstä 26.6.–10.7.

Föli-liput

Suosittelemme lipun ostamista etukäteen. Jos sinulla ei ole Fölin matkakorttia, kätevin vaihtoehto on joko kertalippu (3 euroa, voimassa kaksi tuntia) tai matkailijalippu (esim. 1 vrk 7 euroa / 2 vrk 10 euroa / 3 vrk 13 euroa). Lue lisää Fölin lipputuotteista.

Lipun voit ostaa esimerkiksi:

  • Föli-mobiilisovelluksesta (Apple / Google Play). Kerta- tai matkailijalipun voimassaolo alkaa ostohetkestä. Mobiilisovelluksesta ostettu lippu leimataan bussin lukijalaitteen alapuolella QR-koodia näyttämällä (aurinkoisella säällä kokeile suojata näyttöä häikäisyltä).
  • Turun seudun R-kioskit (mm. päärautatieasemalla) myyvät vain matkailijalippuja. Lipun voimassaolo alkaa ensimmäisestä käyttökerrasta.
  • Fölin palvelutoimistosta (Aurakatu 5, avoinna ma–pe 8–18, la 9–14) voit ostaa kaikkia Fölin lipputuotteita.
  • Junalla saapuva voi sisällyttää kertalipun VR:n lippuun VR:n verkkokaupassa. Voimassaolo alkaa, kun lipun QR-koodia näytetään bussin lukijalaitteelle.
  • Bussista voit ostaa käteisellä kertalipun (3 euroa) tai 24 tunnin lipun (7 euroa). Varaa tällöin mieluiten tasaraha.
  • Ohjeet Föli-fillarin käyttöönottoon löydät Kaupunkipyörät-sivulta.

 

Festivaalibussi

Tapahtumanjärjestäjän erillisiä festivaalibussivuoroja ajetaan keskustasta (Maariankatu 1-3) ja Artukainen campingista. Festivaalibusseissa on oma hinnoittelunsa eivätkä Fölin liput kelpaa näissä busseissa. 

Suosittele

Ajankohtaista

08.07.2019 07:47
Kaupunkipyörien käyttöön opastetaan Föliblogissa.
03.07.2019 14:26
Livelikealocal.fi-sivusto kertoo paikalliset lomavinkit.