Liikkeellä kaiken ikää -teemapäivässä 18.9. keskustellaan ikäystävällisestä joukkoliikenteestä

11.09.2019 11:05

Liikkeellä kaiken ikää -teemapäivässä 18.9. keskustellaan ikäystävällisestä joukkoliikenteestä

Föli on mukana Liikkujan viikolla järjestettävässä Liikkeellä kaiken ikää -teemapäivässä 18.9. Erityisesti ikäihmisille suunnatussa avoimessa tilaisuudessa klo 10-14 kuullaan asiantuntijoiden puheenvuoroja turvallisesta, kestävästä ja terveellisestä liikkumisesta. Puheenvuorojen lisäksi tilassa on mahdollisuus tutustua liikkumisen asiantuntijoiden pisteisiin. Teemapäivä järjestetään HUB Turun tiloissa (Nunnankatu 4, Turku).

Liikkeellä kaiken ikää -teemapäivässä keskitytään liikkumiseen ikäihmisten näkökulmasta. Iltapäivän paneelissa klo 13:15–14 keskustellaan joukkoliikenteen kehittämisestä ikäystävällisesti. Paneelikeskusteluun osallistuvat mm. joukkoliikennepalvelujohtaja Sirpa Korte ja Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnan puheenjohtaja Anu Perho.

Tapahtumaan on ennakkoilmoittautuminen: lue lisää.

Vertaistukimallia hyödyntävä kokeilu käynnistyy syyskuussa

Ennen paneelia esitellään kesäkuisen Parempaa joukkoliikennettä senioreille -työpajan tuloksia sekä syksyllä käynnistyvä kokeilu, jonka tarkoituksena on saattaa yhteen kokeneet ja kokemattomat bussinkäyttäjät jakamaan kokemuksia ja oppimaan toisiltaan.

Valonia ja Turun Ammattikorkeakoulu toteuttavat vertaistukikokeilun, jossa seniori-ikäiset kokeneet joukkoliikenteen käyttäjät opastavat ikätovereitaan Föli-liikenteessä. Osallistujat saavat Föli-kortin maksutta käyttöönsä 30 päivän ajaksi. Kuukauden kokeilujakson aikana bussimatkoja tehdään parin kanssa. Kokeiluun kuuluu myös kyselyjä ja haastatteluja, joiden myötä osallistujien arvokkaat kokemukset voidaan hyödyntää ikäystävällisemmän joukkoliikenteen suunnittelussa ja päätöksenteossa. Kokeilujaksoa koordinoi Valonia. Lue lisää kokeilusta ja siihen ilmoittautumisesta.

Teemapäivän ja kokeilun järjestää EU-rahoitteinen GreenSAM-hanke, jonka tavoitteena on edistää ikäihmisten siirtymistä ympäristöystävällisempään ja kestävämpään liikkumiseen huomioimalla seniorien erityistarpeet. Valonian, Turun Ammattikorkeakoulun ja Turun seudun joukkoliikenne Fölin yhteistyöhankkeen tuloksena saadaan työkaluja ikäystävällisemmän joukkoliikenteen suunnitteluun ja siihen liittyvään päätöksentekoon.
 

Suosittele

Ajankohtaista

19.11.2019 12:04
Perjantaina 22.11.2019 palvelutoimisto menee kiinni jo klo 17.00.
15.11.2019 08:51
Kokouksessa käsitellään mm. kaksikerrosbussikokeilun tuloksia.
15.11.2019 08:42
Föli toteutti kaksikerrosbussikokeilun 12.9. – 3.10.2019 linjoilla 6 ja 7.