Lähimaksamisesta hyviä kokemuksia maailmalla

02.02.2021 09:27

Lähimaksamisesta hyviä kokemuksia maailmalla

Lähimaksaminen on ollut Fölissä käytössä nyt viikon ajan. Lähimaksaminen tarkoittaa sitä, että matkan voi maksaa busseissa pankki- tai luottokortilla sekä mobiililaitteilla. Lähimaksamiseen kelpaavat lähimaksuominaisuudella varustetut Visa, Mastercard ja Eurocard –maksukortit sekä mobiililaitteet (kuten Apple Pay, Pivo ja Google Pay), joihin on liitetty maksukortti. Lippua ei lähimaksulla maksaessa tarvita vaan maksukortti toimii matkalippuna. Järjestelmä laskee asiakkaalle edullisimman mahdollisen lipun.

Lähimaksu helpottaa joukkoliikenteen käyttöä

Visan Suomen, Ruotsin ja Baltian Maajohtaja Riikka Salminen toteaa, että Visa on tukenut lähimaksujen käyttöönottoa kaupunkien joukkoliikeenteessä maailmanlaajuisesti ja etenkin Euroopassa. Hän kertoo, että Visa haluaa helpottaa miljoonien ihmisten elämää, jotta he voivat toimia vaivattomasti kaupungissa jossa asuvat, työskentelevät tai vierailevat.

Visan tutkimusten mukaan vaivalloisuus on yksi suurimmista kynnyksistä vaihtoehtoisten matkustusmuotojen käyttöönotossa, tähän ongelmaan lähimaksut tuovat ratkaisun. Lontoossa, joka oli ensimmäisiä kaupunkeja lähimaksuteknologian käyttöönotossa, matkustajat totesivat, että lähimaksujen käyttöönotto oli merkittävin heidän kokemansa julkisen liikenteen parannus.

Visan kokemuksen mukaan tämänkaltaiset hankkeet parantavat kaupunkien kestävää kehitystä. Lähimaksaminen voi vaikuttaa merkittävästi siirtymistä kohti vähäpäästöisempää liikennettä. On ennakoitu, että julkisen liikenteen osuus tästä on jopa 27 %, jos matkan maksamiseen liittyvät esteet poistetaan.

Suosittele

Ajankohtaista

25.02.2021 14:28
3.3. kokouksessa käsitellään mm. tilinpäätöstä ja sähköbussiliikenteen laajentamissuunnitelmaa.
16.02.2021 13:43
Maanantaista 1.3. alkaen Fölin busseissa ei voi ladata matkakorttia.