Kummottis kesätapahtumiin?

20.06.2017 09:44

Kummottis kesätapahtumiin?

Turun seudun joukkoliikenteen eli Fölin kyydissä voit matkustaa niin Turussa, Kaarinassa, Raisiossa, Naantalissa, Liedossa kuin Ruskollakin. Koko alueella on voimassa sama hinnasto. Föli-nimi juontaa juurensa lounaismurteen sanapariin ”ollaan fölissä”, joka tarkoittaa, että ”ollaan mukana” tai ”ollaan kyydissä”.

Matkailijakortilla rajatonta matkustamista

Bussista ostettava kertalippu maksaa aikuiselta 3 euroa ja alle 15-vuotiaalta 1,50 euroa (klo 23 jälkeen aikuiselta 4 euroa ja lapselta 2,50 euroa). Kertalippu on voimassa kaksi tuntia. Bussista voi ostaa myös 24 tunnin matkailulipun, joka maksaa 7,50 €. Tarkemmat hinnat voit tarkistaa Kerta- ja matkailijaliput -sivulta.

Jos matkoja tulee useampia, kätevintä on ostaa matkailijalippu, joka on voimassa 1–7 tai 14 vuorokautta. Matkailijalipulla voi matkustaa rajattomasti ja myös yöaikaan. Kortti näytetään lukijalaitteelle bussiin noustessa, joten sen kanssa matkustaminen on huoletonta. Matkailijakortin voit ostaa Fölin palvelupisteistä; voimassaolo alkaa vasta ensimmäisestä käyttökerrasta bussissa. Tai kokeile Turun Seudun joukkoliikenne -mobiilisovellusta! Mobiilisovellus löytyy useimpien puhelimien sovelluskaupasta. Yhden vuorokauden lipun voi ostaa myös bussista hintaan 7,50 €.

Erityisesti jos suuntana on Ruisrock, Tall Ships Races tai jokin muu iso kesätapahtuma, kannattaa lippu ostaa etukäteen. Matkaan pääseminen sujuu joutuisammin, kun kuljettajan ei tarvitse laskea kolikoita jokaisen matkustajan kohdalla.

Fölin arvo-, kausi- tai tuplakortin voi saada myös ulkopaikkakuntalainen. Mikäli vierailet Turun seudulla säännöllisesti, kannattaa harkita esimerkiksi arvokorttia. Kortille ladattu summa on voimassa kolme vuotta lataushetkestä, ja kortti veloittaa bussissa 2,20 euroa per matka.

Kaikki lippumme toimivat koko alueella eli Turussa, Kaarinassa, Raisiossa, Naantalissa, Liedossa ja Ruskolla.

Fölin palvelupisteestä opastusta bussin käyttämiseen

Bussien aikataulut, reittioppaan ja muun muassa linjaoppaan tunnettuihin kohteisiin löydät kätevästi Fölin nettisivuilta. Tarkempaa reitti- ja muuta busseihin liittyvää neuvontaa saat Fölin palvelutoimistosta, joka sijaitsee Turun keskustassa, Kauppatorin laidalla osoitteessa Aurakatu 5. Myynnissä ovat kaikki Fölin liput. Palvelutoimisto on auki arkisin klo 8–18 ja lauantaisin klo 9–14. Muissa Föli-alueen kunnissa lippuja myyvät yhteispalvelupisteiden tai kirjastojen yhteydessä olevat palvelupisteet.

Visit Turun matkailuinfo palvelee matkailijoita muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta vuoden jokaisena päivänä. Matkailuinfo sijaitsee korttelin päässä Fölin palvelutoimistosta, osoitteessa Aurakatu 2. Matkailuinfosta voi ostaa Fölin 1–7 ja 14 vuorokauden matkailijakortteja. 

Katso myös:

Suosittele

Ajankohtaista

15.01.2018 14:11
Remontin on arvioitu kestävän noin vuoden.
08.01.2018 14:10
Palvelusta voi tarkistaa bussin sijainnin kartalla sekä reaaliaikaisen saapumisajan pysäkille.
05.01.2018 09:10
Fölin työmatkaseteli toimii kuten lounasseteli. Työntekijä voi ladata setelillä matkakorttiaan.