Liikennöinti Turun ja Kuhankuonon/Kurjenrahkan kansallispuiston välillä alkoi 4.6.2018 ja jatkuu aina 12.8.2018 saakka eli kokeilu kestää koulujen loma-ajan. Föli-matkan hinnalla pääsee Kuhankuonolle asti niin arkisin kuin viikonloppuisinkin. Fölin, Turun, Kaarinan, Liedon, Maskun, Mynämäen, Naantalin, Nousiaisten, Pöytyän, Raision, Ruskon, Metsähallituksen ja Varsinais-Suomen liiton yhdessä rahoittama liikennekokeilu tuo näin edullisen yhteyden Kuhankuonon alueelle. Mikäli yhteyttä käytetään ahkerasti ja se muodostuu näin tarpeelliseksi, kokeilua jatketaan vuonna 2019. Kuhankuonon retkeilyreitistöön voi tutustua ennakkoon Kuhankuonon nettisivuilla.

Reitti

Osa linjojen 21 ja 23 vuoroista jatkaa Tortinmäestä Säkyläntietä ja Turunväylää Kuhankuonolle, Kurjenrahkan kansallispuistoon. Linjat pysähtyvät tarvittaessa Tortinmäen ja Kuhankuonon välillä myös Turun puolella olevilla pysäkeillä.

 

Linjat lähtevät Kauppatorilla Aurakadun pysäkiltä T9. Matkan kesto Kauppatorilta Kuhankuonolle on noin 60 minuuttia.

 

Kuhankuonon päätepysäkki sijaitsee kansallispuiston uuden parkkipaikan laidalla. 

Mekin matkaamme Kuhankuonolle fölillä!
Alina

Kahden lapsen äiti Alina, 24 vuotta, liikkuu kaikki matkansa Fölillä. Perheessä ei ole henkilöautoa ja Alina kokeekin, että Föli riittää hyvin myös perheellisen kulkuvälineeksi. Tarvetta henkilöauton hankinnalle ei ole tullut, sillä busseilla pärjää Turun seudulla mainiosti. Luonto on lähellä Alinan sydäntä ja hän ulkoileekin usein lastensa kanssa mm. Ruissalossa. – Huippua, että nyt Kuhankuonollekin pääsee Fölillä! Aion lähteä perheen kanssa ulkoilemaan, nauttimaan ihanasta ilmasta ja mielettömistä maisemista. Kuhankuonolla voi viettää vaikka koko päivän, sillä siellä on kivoja evästyspaikkoja ja kuumalla säällä voi pulahtaa uimaan.

Taneli

Positiivinen ja iloinen 22-vuotias Taneli on sekoitus urbaaniutta ja saaristolaispoikaa. Hän viettää yliopisto-opiskelujen takia paljon aikaa kaupungissa, mutta nauttii päästessään luonnonhelmaan. – Suhteeni luontoon on erityisen vahva, sillä olenhan viettänyt lapsuuteni maalaismaisemissa Paraisilla. Viihdyn ulkona ja patikoin mielelläni metsässä. Odotan innolla kesän retkiä Kuhankuonolle ja myös Föli-fillareita Turussa. Kätevää, kun Fölillä pääsee moniin ulkoilukohteisiin.

Emilia

Suomen kieltä yliopistossa opiskeleva 24-vuotias Emilia on koko opiskeluaikansa kulkenut päivittäin fölillä yliopistolle ja takaisin kotiin Raisioon. Opiskelun takia hän joutuu päivittäin istumaan paljon, ja luonnossa liikkuminen onkin hyvää vastapainoa aherrukselle. Energinen Emilia rakastaa luontoa ja saa siitä voimaa. – Olen kuullut Kurjenrahkan kansallispuistosta paljon hyvää, mutta olen päässyt käymään siellä vasta kerran. Kesälomasuunnitelmiini kuuluukin retki Kuhankuonolle, ja nyt pääsen sinne helpommin kuin koskaan Fölin uusien reittien ansiosta. Odotan innolla kesää!

Tanja-Maria

Vaellusretkiä työkseen ohjaava Tanja-Maria viettää paljon aikaa luonnossa. Tanja-Maria suosii lähiretkeilyä ja ulkoileekin innokkaasti Turun seudulla patikoiden ja uiden sekä talvisin lasketellen. – Vien mielelläni ihmisiä vierailemaan muun muassa Kurjenrahkalle. Retkikohteen valintaan vaikuttaa myös se, että sinne pääsee helposti Fölillä. Retkelle mukaan kannattaa aina pakata eväitä. Iloisen mielen saa metsässä kaupan päälle. Metsällä on mahtavan eheyttävä vaikutus!

Jarno

Tieto- ja viestintätekniikka-alan insinööriopiskelija Jarno harrastaa musiikkia, videopelejä, liikuntaa ja luonnossa seikkailua. Kesäisin hän pakkaa rinkkansa ja lähtee patikoimaan. – Viime vuonna kertyi käveltyjä kilometrejä kahden viikon Lapin ja Pohjois-Norjan reissun aikana noin 300. Olen saanut vaeltaa upeissa maisemissa, eikä Kurjenrahkan kansallispuisto kalpene näille pohjoisemmille reiteille. Kuhankuono on ehdottomasti yksi suosikkikohteistani. Fölillä pääsee reitin lähtöpisteen lähelle todella ketterästi.

Marco

Turvallisuusalalla työskentelevä Marco harrastaa kierrätystä ja pyöräilyä. Mallintyöt vievät hänet toisinaan myös maailmalle. – Vapaa-ajalla hyppään pyörän selkään ja lähden metsään. Siellä mieli lepää ja arjen kiireet unohtuvat. Fillarin saa kulkemaan kätevästi esimerkiksi Fölin vesibussissa Ruissaloon. Käytän kulkuvälineenäni mieluiten pyörää ja bussia, sillä ne ovat ekologisimmat ja kuntoa kohottavimmat vaihtoehdot. Aivan ehdottomasti aion koeajaa myös bussireitin Kuhankuonoon, koska onhan se loistavaa, kun pääsee retkeilyalueelle seutuliikenteellä.